Verbind je met ons

Landbouw

#FUW dreigt met juridische stappen als de grenzen een 'achterdeur' toestaan ​​voor tariefvrije import

DELEN:

gepubliceerd

on

De Farmers’ Union of Wales zegt bereid te zijn eventuele tekortkomingen van de Britse regering aan te vechten om de douanecontroles naar behoren af ​​te dwingen op een manier die een ‘achterdeur’ mogelijk maakt voor tariefvrije import na de Brexit, en zal dit via de rechter doen als nodig.

Sprekend na een branchebijeenkomst in Builth Wells, gehouden om de schadelijke dalingen van de veeprijzen te bespreken, zei FUW-president Glyn Roberts (afgebeeld) zei: “Sinds de ontwerp-importtarieven en het voorstel om tariefvrije invoer uit de Republiek Ierland naar Noord-Ierland toe te staan ​​in maart werden gepubliceerd, hebben we herhaaldelijk naar de staatssecretarissen geschreven waarin we de schade onderstrepen die die lage tarieven zouden toebrengen aan Welsh landbouw, en heeft hij tijdens talrijke bijeenkomsten zijn zorgen geuit.

“We hebben ook de wettigheid in twijfel getrokken van het instellen van tarieven op nul aan de Ierse landgrens, en benadrukten de waarschijnlijkheid dat dit een achterdeur zou openen voor smokkel naar het vasteland, tenzij de douanecontroles in havens als Liverpool streng worden gehandhaafd.”

Roberts zei dat zonder dergelijke controles producten zoals Iers rundvlees, waarvoor tarieven zouden moeten gelden bij binnenkomst in Wales, Engeland of Schotland, tariefvrij van Noord-Ierland naar havens als Liverpool zouden kunnen oversteken.

“Dat zou een verwoestende impact hebben op Britse boeren, aangezien we onderworpen zouden worden aan volledige tarieven op onze eigen export, en het zou ook een achterdeur openen voor tariefvrije import uit andere delen van de EU dan de Republiek.”

Roberts zei dat de voorbereidingen om dergelijke controles af te dwingen minimaal leken, ondanks de Brexit-datum van 31 oktober en verplichtingen onder de WTO-regels om naleving van de tariefregels te garanderen. Hij zei ook dat sommigen vreesden dat dit falen zou kunnen neerkomen op de 'decriminalisering' van de smokkel naar Groot-Brittannië.

“We hebben de mogelijkheid van juridische stappen al met anderen besproken als dit gebeurt en we hebben er vertrouwen in dat het een open en gesloten zaak zou zijn.

advertentie

“De voor de hand liggende manier om dit te omzeilen is ervoor te zorgen dat we de EU niet verlaten zonder een akkoord, zoals nog steeds wordt bedreigd door de premier, ondanks de wetgeving die is ingevoerd om dit te voorkomen.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending