Verbind je met ons

Zakelijk

Fusies: Commissie keurt verwerving van uitsluitende zeggenschap over Sotheby's door #NextAlt goed

DELEN:

gepubliceerd

on

De Europese Commissie heeft, op grond van de EU-concentratieverordening, de verwerving van de uitsluitende zeggenschap over het Amerikaanse Sotheby's door Next Alt SARL uit Luxemburg goedgekeurd. Sotheby's is een makelaar in beeldende en decoratieve kunst, sieraden en verzamelobjecten die wereldwijd actief is. Next Alt is de persoonlijke holding van de heer Drahi, die de Altice-groep controleert. De Altice-groep is wereldwijd actief in het aanbieden van een reeks telecom-, content-, media-, entertainment- en advertentiediensten. De Commissie kwam tot de conclusie dat de voorgenomen overname geen concurrentieproblemen zou opleveren, omdat de activiteiten van de bedrijven elkaar niet overlappen. De transactie werd onderzocht in het kader van de vereenvoudigde toetsingsprocedure voor concentraties. Meer informatie is beschikbaar op de website van de Commissie concurrentie website, in de publieke case register onder zaaknummer M.9457.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending