Verbind je met ons

EU

#JunckerPlan in #Lithuania - Vilnius Factoring Company gaat 10 miljoen euro aan nieuwe microkredieten uitgeven met EIF-steun

DELEN:

gepubliceerd

on

Vilnius Factoring Company, een particuliere leningmaatschappij in Litouwen, heeft een overeenkomst getekend met het Europees Investeringsfonds (EIF) om microleningen tot € 25,000 uit te geven. Micro-ondernemingen en boeren in Litouwen kunnen nu profiteren van niet-bancaire financieringsmogelijkheden onder de EU-programma voor werkgelegenheid en sociale innovatie (EaSI). Het bedrijf verstrekt microkredieten tot een totaal van € 10 miljoen met een garantie van het EIF. De overeenkomst wordt ondersteund door het Europees Fonds voor strategische investeringen van het Junckerplan, dat de Europese Investeringsbankgroep in staat stelt te investeren in meer projecten die vaak grotere risico's met zich meebrengen. Marianne Thyssen, Europees commissaris voor Werkgelegenheid, Sociale Zaken, Vaardigheden en Arbeidsmobiliteit, zei: “Dankzij deze financiële steun van de EU zullen meer micro-ondernemers in Litouwen toegang krijgen tot financiering. Hierdoor kunnen ze hun bedrijf opstarten of ontwikkelen, waardoor meer banen en kansen op grassroots-niveau worden gecreëerd. Ik juich deze overeenkomst van harte toe, die nogmaals aantoont dat de EU via ons programma voor werkgelegenheid en sociale innovatie concrete maatregelen kan nemen om financiële en sociale uitsluiting aan te pakken. Deze overeenkomst brengt ons een stap dichter bij de opbouw van een rechtvaardiger en socialer Europa. " Het geld kan worden geïnvesteerd in het werkkapitaal van het bedrijf of in de bedrijfsontwikkeling. Hierin vindt u meer informatie persbericht. Vanaf juli 2019 heeft het plan-Juncker 424 miljard euro aan extra investeringen gemobiliseerd, waaronder 1.6 miljard euro in Litouwen. Het plan ondersteunt momenteel 967,000 kleine en middelgrote bedrijven in heel Europa.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending