#UnitedArabEmirates draagt ​​$ 50 miljoen bij aan #UNRWA als blijk van solidariteit met Palestijnse vluchtelingen

| Juli 29, 2019

Studenten aan de UNRWA Birzeit Girls 'School, West Bank, 22 november, 2018. © 2018 UNRWA Foto door Marwan Baghdadi.

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) hebben een bijdrage van US $ 50 miljoen aangekondigd aan het VN Hulp- en Werkagentschap voor Palestijnse vluchtelingen in het Nabije Oosten (UNRWA), en herhalen aldus hun toezegging om de vitale en levensreddende diensten van het Agentschap te ondersteunen. aan meer dan vijf miljoen Palestijnse vluchtelingen in Syrië, Libanon, Jordanië, Gaza en de Westelijke Jordaanoever. De VAE is een gewaardeerde en betrouwbare partner van het Agentschap en een van de weinige donoren wier regelmatige ondersteuning gedurende meerdere decennia in grote mate heeft bijgedragen tot het vermogen van het Agentschap om zijn mandaat uit te voeren.

UNRWA-commissaris-generaal Pierre Krähenbühl prees de buitengewone steun van de VAE en zei: “In een tijd van hevige druk op ons Agentschap geeft de immense vrijgevigheid van de Verenigde Arabische Emiraten een duidelijke boodschap af dat Palestijnse vluchtelingen niet alleen zijn. Naast een cruciale financiële bijdrage is het ook een blijk van solidariteit door de VAE waarvoor ik enorm dankbaar ben. ”

Deze buitengewone financiële steun zal UNRWA helpen zijn programma's voor 2019 zoals gepland te handhaven, namelijk op het gebied van eerstelijnsgezondheidszorg, onderwijs en sociale voorzieningen, allemaal van vitaal belang voor het leven en de waardigheid van Palestijnse vluchtelingen en een anker voor hun gevoel van stabiliteit.

UNRWA blijft de VAE dankbaar voor zijn hernieuwde vertrouwen en steun. In 2018 stelde de buitengewone bijdrage van de VAE van US $ 50 miljoen aan het Agentschap het in staat om de deuren van zijn 708-scholen te openen voor het 2018-2019 academiejaar, en maakte de VAE de zesde grootste donor voor dat jaar.

UNRWA heeft de opdracht om levensreddende diensten te verlenen aan ongeveer 5.4 miljoen Palestijnse vluchtelingen die bij het Agentschap zijn geregistreerd op zijn vijf actieterreinen in Jordanië, Libanon, Syrië, de Westelijke Jordaanoever, inclusief Oost-Jeruzalem en de Gazastrook. De diensten omvatten onderwijs, gezondheidszorg, hulpverlening en sociale diensten, kampinfrastructuur en verbetering, bescherming en microfinanciering.

Achtergrondinformatie

UNRWA wordt geconfronteerd met een toegenomen vraag naar diensten als gevolg van een toename van het aantal geregistreerde Palestijnse vluchtelingen, de omvang van hun kwetsbaarheid en hun toenemende armoede. UNRWA wordt bijna volledig gefinancierd door vrijwillige bijdragen en financiële steun is achterhaald door de groei van de behoeften. Als gevolg hiervan werkt het UNRWA-programmabudget, dat de levering van essentiële essentiële diensten ondersteunt, met een groot tekort. UNRWA moedigt alle lidstaten aan om gezamenlijk te werken aan alle mogelijke inspanningen om de programmabegroting van het Agentschap volledig te financieren. UNRWA-noodprogramma's en belangrijke projecten, die ook met grote tekorten werken, worden gefinancierd via afzonderlijke financieringsportals.

UNRWA is een agentschap van de Verenigde Naties, opgericht door de Algemene Vergadering in 1949 en verplicht om hulp en bescherming te bieden aan ongeveer 5.4 miljoen Palestijnse vluchtelingen die bij UNRWA zijn geregistreerd op zijn vijf actieterreinen. Haar missie is om Palestijnse vluchtelingen in Jordanië, Libanon, Syrië, de Westelijke Jordaanoever, inclusief Oost-Jeruzalem en de Gazastrook, te helpen hun potentieel voor menselijke ontwikkeling te bereiken, in afwachting van een rechtvaardige en duurzame oplossing voor hun benarde situatie. UNRWA-diensten omvatten onderwijs, gezondheidszorg, noodhulp en sociale diensten, kampinfrastructuur en verbetering, bescherming en microfinanciering.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, EU, Israël, Palestijnse Autoriteit (PA), Verenigde Arabische Emiraten

Reacties zijn gesloten.