Verbind je met ons

EU

Lidstaten en Commissie gaan samenwerken om #ArtificialIntelligence 'made in Europe' te stimuleren

DELEN:

gepubliceerd

on

Ter uitvoering van haar strategie inzake kunstmatige intelligentie (AI), die in april 2018 is aangenomen, heeft de Commissie een voorstel gepresenteerd gecoördineerd plan samen met de lidstaten opgesteld om de ontwikkeling en het gebruik van AI in Europa te bevorderen.

Andrus Ansip, vicevoorzitter van de Digitale Eengemaakte Markt, verwelkomde deze belangrijke stap: “Ik ben blij om te zien dat de Europese landen goede vooruitgang hebben geboekt. We kwamen overeen om samen te werken om gegevens – de grondstof voor AI – in sectoren als de gezondheidszorg te bundelen om de diagnose en behandeling van kanker te verbeteren. We zullen de investeringen coördineren: ons doel is om tegen eind 20 ten minste 2020 miljard euro aan particuliere en publieke investeringen te bereiken. Dit is essentieel voor groei en werkgelegenheid. AI is geen nice-to-have, het gaat over onze toekomst.”

Mariya Gabriel, commissaris voor Digitale Economie en Maatschappij, voegde hieraan toe: “Net als elektriciteit in het verleden, transformeert AI de wereld. Samen met de lidstaten zullen we de investeringen voor de uitrol van AI in alle sectoren van de economie verhogen, geavanceerde vaardigheden ondersteunen en de beschikbaarheid van gegevens maximaliseren. Het gecoördineerde actieplan zal ervoor zorgen dat Europa de vruchten van AI plukt voor burgers en bedrijven en mondiaal kan concurreren, terwijl het vertrouwen wordt gewaarborgd en ethische waarden worden gerespecteerd.”

Het plan stelt gezamenlijke acties voor voor nauwere en efficiëntere samenwerking tussen de lidstaten, Noorwegen, Zwitserland en de Commissie op vier belangrijke gebieden: het verhogen van de investeringen, het beschikbaar stellen van meer gegevens, het bevorderen van talent en het waarborgen van vertrouwen.

A persbericht, Q & A en factsheet (Engels) zijn online beschikbaar. Vice-president Ansip gaf een persconferentie.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending