Verbind je met ons

China

#China – Opiniestuk: Het zijn de VS die zich graag willen bemoeien met de binnenlandse aangelegenheden van anderen

DELEN:

gepubliceerd

on

Washington is de afgelopen dagen bij verschillende gelegenheden druk bezig geweest China te beschuldigen van inmenging in de tussentijdse verkiezingen in november, maar heeft vanaf het begin tot nu toe geen enkel bewijs geleverd. writes Zhong Sheng, People’s Daily.

Amerikaanse media keerden dergelijke verzonnen beschuldigingen ook de rug toe na massale interviews met inlichtingenanalisten van netwerkbeveiligingsbedrijven die zeiden dat er geen bewijs was om de beweringen van Washington te bewijzen.

Het wordt algemeen erkend dat de retoriek van de VS om feiten te verdraaien en de lucht in te slaan, kan helemaal geen stand houden.

China, who never get back at the US and has a clear conscience, is still committed to the principle of non-interference in other countries’ domestic affairs. It is a fact that cannot be changed by whatever retoriek de VS hebben aangehaald.

De wereld heeft al een oordeel geveld over wie het meest enthousiast is over de inmenging in de binnenlandse aangelegenheden van andere landen op de hele planeet.

De inmenging van het land in de binnenlandse aangelegenheden van andere landen, zowel in het verleden als vandaag de dag, is de laatste tijd zwaar onder druk komen te staan, nu golven van migrantenkaravanen uit Honduras, El Salvador, Nicaragua en andere Midden-Amerikaanse landen zich een weg banen door Mexico richting de Amerikaanse grens.

Ook al zijn de migranten nog duizenden kilometers verwijderd, kunnen de VS niet wachten om relevante landen te vragen actie te ondernemen en zelfs te dreigen de zuidelijke grens met Mexico te sluiten.

advertentie

Maar feitelijk is de migrantenkwestie waar het nu hoofdpijn van krijgt een zure vrucht die door de VS zelf is geplant, die zich met de zaken van andere landen heeft bemoeid met de zogenaamde aanspraken politieagent van het westelijk halfrond te zijn.

In Honduras hebben de VS militaire bases opgezet in naam van anti-drugs en humanitarisme. In Guatemala en El Salvador zijn tienduizenden van hun inwoners omgekomen in de decennialange burgeroorlog veroorzaakt door de militaire interventie van Washington, waardoor de twee naties tot nu toe in de schaduw blijven.

De frequente interventie van de VS in Midden-Amerikaanse landen is direct verantwoordelijk voor een deel van de immigratiecrisis die de VS nu in zijn greep heeft, zoals Joseph Nevins, een Amerikaanse expert op het gebied van grenskwesties, aangeeft in een gepubliceerd artikel met de titel Hoe het Amerikaanse beleid in Honduras de weg bereidde voor de hedendaagse massamigratie.

Het Amerikaanse beleid leidde tot politieke omwentelingen, alomtegenwoordige armoede en criminele kwestie in de Midden-Amerikaanse landen en als gevolg daarvan werden deze migranten gedwongen om uit hun geboortestad naar de VS te vluchten, voegde hij eraan toe.

Het is verbaasd dat de berucht De Monroe-doctrine is een ogenschijnlijk lovende term in het politieke woordenboek van de Amerikaanse leiders, omdat zij dergelijke tactieken van tijd tot tijd toepasten als een vanzelfsprekend instrument in hun Latijns-Amerikaanse beleid door interventionisme.

Maar iedereen met een basiskennis van de internationale betrekkingen weet dat de Monroe-doctrine al wordt beschouwd als een codewoord van hegemonie en kwaad, aangezien dit beleid Latijns-Amerikaanse landen en hun bevolking met eindeloze militaire interventie, regimeverandering en economische onderdrukking heeft gebracht.

Degenen die de internationale betrekkingen in de gaten houden, hebben ontdekt dat de VS er bijna aan gewend zijn geraakt met de vinger te wijzen naar binnenlandse aangelegenheden van veel landen in Latijns-Amerika, Europa en Azië, maar nooit aan zelfonderzoek hebben gedaan over een dergelijke reikwijdte.

Voordat ze andere landen ongegrond de schuld geven, moeten die politici in de VS naar zichzelf in de spiegel kijken. Ze zouden zich schamen voor hun grote mond tegenover de mainstream stemmen van de wereld en de realiteit.

In de 21e eeuw, waarin het concept van wederzijds respect, eerlijkheid, rechtvaardigheid en win-win-samenwerking al een mondiale consensus is geworden, zijn eerlijkheid, gelijkheid en respect niet langer loze woorden of de hegemonie om anderen te dwingen pillen te slikken terwijl ze zelf ziek zijn .

Sommige Amerikaanse politieke zwaargewichten moeten in gedachten houden dat als ze er niet in slagen concrete maatregelen te nemen om op de hoogte te blijven van de tijd vanwege hun achterhaalde mentaliteit, ze uiteindelijk nog meer zullen verliezen.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending