Verbind je met ons

EU

Europees Parlement organiseert een evenement op hoog niveau over #ElectionObservation

DELEN:

gepubliceerd

on

Op 10 en 11 oktober zal in het Europees Parlement in Brussel een conferentie over 'De toekomst van internationale verkiezingswaarneming' worden gehouden.

Sinds 2000 heeft de Europese Unie meer dan 140 verkiezingswaarnemingsmissies ingezet in meer dan 60 landen over de hele wereld. De leden van het Europees Parlement zijn de belangrijkste waarnemers, terwijl de effectieve manier waarop deze missies worden uitgevoerd, het resultaat is van succesvolle interinstitutionele samenwerking tussen het Europees Parlement, de Europese Dienst voor extern optreden (EDEO), de Europese Commissie en de lidstaten.

In samenwerking met de EDEO zal deze conferentie op hoog niveau over 'De toekomst van internationale verkiezingswaarneming' leden van het Europees Parlement, voormalige staatshoofden, nationale parlementsleden, vertegenwoordigers van internationale organisaties, verkiezingswaarnemers, donoren en het maatschappelijk middenveld de beste praktijken op het gebied van verkiezingswaarnemingen laten delen. hoe verkiezingen te houden en te debatteren over de toekomstige uitdagingen en kansen van verkiezingswaarneming.

programma

De voorzitter van het Europees Parlement Antonio Tajani begint de conferentie om 15 uur, gevolgd door Mariya Gabriel, Commissaris voor Digitale Economie en Samenleving, VN-ondersecretaris-generaal en speciale vertegenwoordiger bij de Afrikaanse Unie Sahle-Work Zewde en commissaris Cessouma voor politieke zaken van de Afrikaanse Unie Minata Samate.

In de middagsessie staan ​​de uitdagingen en kansen van verkiezingswaarneming centraal: ICT, het aanpakken van desinformatie en het gebruik van sociale media.

Op 11 oktober om 9 uur debatteren de deelnemers over de organisatie van verkiezingen, conflictpreventie, veiligheid en vreedzame transitie. Dit zal worden gevolgd door twee parallelle sessies over de rol en beste praktijken van parlementaire waarneming en over de samenwerking tussen de EU, de AU en de VN bij verkiezingsprocessen.

advertentie

De conferentie wordt afgesloten door eerste vicevoorzitter van het Europees Parlement Mairead McGuinness, spreker van het pan-Afrikaanse parlement Roger Nkodo Dang en Federica Mogherini, hoofd van het buitenlands beleid van de EU.

Voorafgaand aan de conferentie zei Antonio Tajani, voorzitter van het Europees Parlement: “Sinds het einde van de Koude Oorlog is verkiezingswaarneming een integraal onderdeel geworden van het Europees buitenlands beleid, als een van de meest effectieve en transparante instrumenten om kernwaarden te bevorderen en de democratie rond de wereld te versterken. wereld."

Hoge vertegenwoordiger / vicevoorzitter Federica Mogherini voegde toe: “Verkiezingswaarneming is een cruciaal onderdeel van ons engagement op het gebied van democratie en mensenrechten en een belangrijk instrument in ons engagement met onze partners. Deze conferentie zal voor ons een gelegenheid zijn om na te denken over de uitdagingen en kansen van vandaag, samen met institutionele actoren en partners uit het maatschappelijk middenveld die bijdragen aan het succes van de missies. ”

WAAR: József Antall (JAN) gebouw, kamer 6Q2 kamer (sommige workshops zullen plaatsvinden in JAN 4Q1).

WANNEER: 15u tot 18u30 op 10 oktober en 9u tot 13u30 op 11 oktober.

Een gedetailleerd programma van het evenement is beschikbaar hier.

Je kunt het live volgen hier.

Twitter: # EU4Democracy

Meer informatie 

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending