Verbind je met ons

China

Europa moet verenigd en vastberaden staan ​​tegenover #China

DELEN:

gepubliceerd

on


De EU heeft een robuustere strategie ten aanzien van China nodig, die de nieuwe geopolitieke realiteit weerspiegelt. Als wereldmacht moet China de verantwoordelijkheid nemen om mondiale uitdagingen zoals de klimaatverandering, de hervorming van de WTO, migratie of terrorisme aan te pakken. Dit is de belangrijkste boodschap van de resolutie, die wordt onderschreven door de S&D-Fractie en die later vandaag door het Europees Parlement zal worden aangenomen, na het debat van gisteren over de betrekkingen tussen de EU en China.  

S&D MEP Jo Leinen, Chairman of the EP-China delegation said:   “Together, Europe and China must ensure that we can keep relying on a rules-based global order. China should team up with the EU to start a meaningful reform of the World Trade Organization, to advance the implementation of the Paris climate agreement, and to make the United Nations and its organizations more effective and more representative.

“Nonetheless, China’s growing assertiveness on the global stage means that the EU must implement its strategy towards China in a more coherent and strategic way, and develop more own initiatives. Chinese mega-projects like the New Silk Road as well as its growing engagement in Africa are massive challenges for Europe and need suitable answers. The EU should look for synergies with China in its development strategy for Africa and present an own connectivity concept for safe transport links to Asia.

“With regard to human rights, the situation in China keeps worsening. The growing repression is a contradiction to the economic progress. Free speech and freedom of the press must be an integral part of a modern society”.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending