Verbind je met ons

China

Tsai roept Europese landen op om #Taiwan te steunen, de op regels gebaseerde wereldorde te verdedigen

DELEN:

gepubliceerd

on

President Tsai Ing-wen (foto) heeft in een opgenomen toespraak tijdens een seminar in het Europees Parlement de Europese landen opgeroepen om Taiwan te steunen in het licht van de toegenomen acties van China tegen de democratie, de economie en de internationale ruimte van het land.

Het forum, georganiseerd door de Europese Federatie van Taiwanese Verenigingen, had als titel 'China-factor: weerstand is zinloos? — Taiwan as a Case Study' en werd bijgewoond door leden van het EP en wetenschappers. De opkomst van China vormt een snelle uitdaging voor de op regels gebaseerde orde die Oost-Azië sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog in stand heeft gehouden, zei Tsai. "Een liberaal-democratische orde kan alleen overleven als gelijkgestemde landen, inclusief onze Europese partners, samenwerken voor het algemeen belang", voegde ze eraan toe.

Volgens de president dwingt China landen om partij te kiezen, omdat het een alternatieve wereldorde promoot op basis van zijn belangen. Hoewel Taiwan niet de enige is die met deze situatie wordt geconfronteerd, staat het in de frontlinie van de inspanningen van Peking, zei ze, eraan toevoegend dat het land veerkrachtig blijft en vastbesloten is om zijn democratie te beschermen.

Om deze uitdaging te overwinnen, moeten alle gelijkgestemde landen gedeelde principes verdedigen door dezelfde geest te tonen die leidde tot de oprichting van een unie in heel Europa in 1951, zei Tsai. "Op dit kritieke moment in de menselijke geschiedenis begrijpt Taiwan als geen ander land ter wereld hoe belangrijk het is dat die waarden blijven bestaan."

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending