Verbind je met ons

EU

#refugeecrisis Verhofstadt stuurt noodbrief naar alle EU-regeringsleiders 'Conclusies van de Raad tonen weinig vooruitgang in vluchtelingencrisis'

DELEN:

gepubliceerd

on

df4ed156348e47a8870b935352d10491_Guy_VerhofstadtNa het lezen van de ontwerpconclusies van de Raad, die blijk geven van een alarmerend gebrek aan politieke wil om een ​​oplossing te vinden voor de vluchtelingencrisis, heeft ALDE-leider Guy Verhofstadt een brief gestuurd naar alle EU-regeringsleiders waarin hij hen aanspoort overeenstemming te bereiken over twee verstrekkende maatregelen die hij onlangs heeft geschetst in de ALDE “Roadmap om grip te krijgen op de vluchtelingencrisis”.

Guy Verhofstadt: “Het heeft geen zin een top te organiseren als je niet van plan bent iets op te lossen. De Europese Unie staat voor de grootste uitdaging sinds haar bestaan. Ik dring er bij de regeringsleiders op aan om leiderschap te tonen en verstrekkende beslissingen te nemen om grip te krijgen op de vluchtelingencrisis.

“Firstly, we need a rapid reaction force of 2000 border guards to take control of the Greek borders and manage the influx. Secondly, we need a new deal with Turkey using geld voor directe financiële hulp voor de vluchtelingen, om hun leven in de Turkse vluchtelingencentra te verbeteren.”

Lees ALDE's “Routekaart om grip te krijgen op de vluchtelingencrisis” met zeven stappen om een ​​onmiddellijke oplossing te bieden voor de groeiende crisis.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending