Overeenkomst #Freetrade EU-Vietnam vrijhandelsovereenkomst nu online beschikbaar

16115179-dessin-comme-des-dessins-de-drapeaux-montrant-l-Amiti-entre-l-UE-et-le-Vietnam Banque-dimages-1024x571In overeenstemming met haar toezeggingen inzake transparantie heeft de Europese Commissie de tekst van de vrijhandelsovereenkomst tussen de EU en Vietnam gepubliceerd en laat zij zien hoe de vrijhandelszone gevolgen heeft voor de mensenrechten en duurzame ontwikkeling.

De Europese Commissie heeft de tekst van de vrijhandelsovereenkomst (FTA) tussen de EU en Vietnam, na de afsluiting van het onderhandelingsproces in december 2015 en in overeenstemming met zijn transparantieverbintenissen.

"Ik ben blij dat we deze overeenkomst nu publiceren in overeenstemming met onze sterke toewijding aan een transparant handelsbeleid", zei EU-commissaris voor handel Cecilia Malmström, eraan toevoegend dat de overeenkomst na goedkeuring een markt zal ontsluiten met een enorm potentieel voor EU-bedrijven.

"Vietnam is een snelgroeiende economie van meer dan 90 miljoen consumenten met een groeiende middenklasse en een jong en dynamisch personeelsbestand. De markt biedt tal van mogelijkheden voor de export van landbouw, industrie en diensten in de EU. De overeenkomst zal ook een nieuwe golf van investeringen van hoge kwaliteit in beide richtingen helpen genereren, ondersteund door ons nieuwe systeem voor het oplossen van investeringsgeschillen met een beroepsmogelijkheid. "

Naast het creëren van nieuwe kansen voor EU-bedrijven, beoogt de overeenkomst de overgang van Vietnam naar een meer concurrerende en duurzamere economie te ondersteunen. Om de aandacht te vestigen op manieren om de mogelijke effecten van de vrijhandelsovereenkomst tussen de EU en Vietnam op het gebied van mensenrechten en duurzame ontwikkeling aan te pakken, begeleidt de Commissie de publicatie van de overeenkomst met een specifieke analyse.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, EU, Handelsovereenkomsten, Vietnam

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *