Verbind je met ons

Conflicten

Europese Commissie veroordeelt intensiveren strenge aanpak van mensenrechtenverdedigers in Azerbeidzjan

DELEN:

gepubliceerd

on

 

145_IMG_316703.05.2014De woordvoerders van Catherine Ashton, de Hoge Vertegenwoordiger van de Europese Unie voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid en Vice voorzitter van de Commissie, en Stefan Füle, Europees commissaris voor Uitbreiding en Nabuurschap Policy, heeft vandaag de volgende verklaring afgegeven:

“De Hoge Vertegenwoordiger en de commissaris zijn diep bezorgd over de detentie op 19 april van Rauf Mirkadirov en de omstandigheden van de ondervraging op 29 april van Arif Yunus en Leyla Yunus, bekende mensenrechtenverdedigers in Azerbeidzjan. Zij merken op dat de stappen die de Azerbeidzjaanse autoriteiten de afgelopen weken hebben ondernomen, gericht lijken te zijn op activisten uit het maatschappelijk middenveld die campagne voeren voor meer respect voor de mensenrechten, de rechtsstaat en de fundamentele vrijheden in Azerbeidzjan, en voor een dialoog tussen mensen als essentieel onderdeel. van verzoening en conflictoplossing. Dit zijn gebieden die aan de grens liggen
kern van het EU-beleid in de regio.

“De EU roept de regering van Azerbeidzjan op om een ​​nationaal debat te bevorderen in een geest van inclusiviteit, in lijn met haar verantwoordelijkheid als aantredend voorzitter van het Comité van Ministers van de Raad van Europa. In het bijzonder dringt de EU er bij de regering van Azerbeidzjan op aan de verplichtingen en verbintenissen na te komen die Azerbeidzjan als lid van de Raad van Europa heeft onderschreven, en gevolg te geven aan de aanbevelingen van de commissaris voor de mensenrechten van de Raad van Europa, Nils Muižnieks, in zijn onlangs gepubliceerde verslag over Azerbeidzjan.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending