Luchtvaart: Commissie actualiseert lijst Europese veiligheid van verboden luchtvaartmaatschappijen

pal-777De Europese Commissie heeft bijgewerkt voor de 22nd tijd dat de Europese lijst van luchtvaartmaatschappijen waaraan een exploitatieverbod verbod of operationele beperkingen binnen de Europese Unie, beter bekend als de EU-lijst veiligheid in de luchtvaart. Op basis van de veiligheid van informatie uit verschillende bronnen en een hoorzitting met zowel de Nepalese luchtvaartautoriteiten, alsmede met een aantal Nepalese dragers, heeft de Commissie besloten alle luchtvaartmaatschappijen uit Nepal op de EU-lijst van veiligheid in de luchtvaart te zetten.

Siim Kallas, vicevoorzitter van de Commissie bevoegd voor vervoer, zei: "De huidige veiligheidssituatie in Nepal niet laat ons geen andere keuze dan al zijn vervoerders op de EU-lijst van veiligheid in de luchtvaart te zetten. We hopen dat dit verbod de luchtvaartautoriteiten zullen helpen om de veiligheid van de luchtvaart te verbeteren. Ik heb al het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart gevraagd om een ​​luchtvaart zorg voor de veiligheid project voor Nepal te bereiden. Aan de positieve kant, ik ben blij om verdere veiligheid vooruitgang mee, met name in de Filippijnen, Soedan en Zambia. Deze landen, evenals een aantal andere landen waar de veiligheid geleidelijk verbetert, blijven voor het moment op de lijst, maar ik ben ervan overtuigd dat de positieve beslissingen in de pijplijn als de dingen blijven bewegen in de goede richting. "

De nieuwe lijst vervangt en actualiseert de vorige, in juli 2013 aangenomen, en kan worden geraadpleegd op de Commissie website.

Als gevolg van het verbod op Nepalese dragers, worden ze verhinderd vliegen naar of binnen de Unie. Ook zal de Europese operators en reisagenten moeten Europese reizigers, die een recht op terugbetaling als ze een zitplaats als onderdeel van een reis naar Nepal had geboekt op een Nepalese luchtvaartmaatschappij zal hebben, en besluit niet te gebruiken op de hoogte.

Het overleg werd ook gehouden met de burgerluchtvaartautoriteiten van Libië. Het Comité van de EU veiligheid van de luchtvaart vastgesteld dat er vooruitgang wordt geboekt, maar met de Libische burgerluchtvaartautoriteiten erover eens dat het noodzakelijk blijft om de vrijwillige beperkingen niet te handhaven om te vliegen naar de EU, die sinds de Libische revolutie voor alle luchtvaartmaatschappijen onder licentie in Libië worden toegepast . De uitvoering van deze beperkingen worden onder nauw toezicht van de Commissie en het Comité inzake veiligheid van de EU blijven.

Verdere technische updates van de EU-lijst veiligheid in de lucht werden gemaakt, als gevolg van de opheffing van een aantal luchtvaartmaatschappijen die ophield te bestaan ​​en de toevoeging van de nieuwe onlangs in een aantal landen verboden: Kirgizië, Kazachstan, Indonesië en Mozambique.

De beschikking van de Commissie is gebaseerd op het unanieme advies van het Comité inzake veiligheid van de EU, die bekostigd uit 19 21 tot november 2013. Het Comité van de EU veiligheid van de luchtvaart bestaat uit veiligheid van de luchtvaart deskundigen van de Commissie, van elk van de 28 lidstaten van de Unie, maar ook uit Noorwegen, IJsland, Zwitserland en het Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart (EASA). De beschikking van de Commissie ontving ook een positief advies van het Europees Parlement en de Raad van Ministers.

Achtergrond

De bijgewerkte EU-lijst veiligheid in de lucht bevat alle maatschappijen gecertificeerd 21 staten, voor een totaal van 295 luchtvaartmaatschappijen volledig verbannen uit het EU-luchtruim: Afghanistan, Angola, Benin, Congo, de Democratische Republiek Congo, Djibouti, Equatoriaal Guinea, Eritrea , Gabon (met uitzondering van drie maatschappijen die opereren onder beperkingen en voorwaarden), Indonesië (met uitzondering van de vijf luchtvaartmaatschappijen), Kazachstan (met uitzondering van een luchtvaartmaatschappij die opereert onder beperkingen en voorwaarden), Kirgizië, Liberia, Mozambique, Nepal , Filipijnen (met uitzondering van een luchtvaartmaatschappij), Sierra Leone, Sao Tome en Principe, Soedan, Swaziland en Zambia. De lijst bevat ook 2 individuele maatschappijen: Blue Wing Airlines uit Suriname en Meridian Airways uit Ghana, voor een totaal van 297 luchtvaartmaatschappijen.

Daarnaast is de lijst bevat 10 luchtvaartmaatschappijen onderworpen zijn aan operationele beperkingen en dus toegestaan ​​onder strikte voorwaarden om te werken in de EU: Air Astana uit Kazachstan, Afrijet, Gabon Airlines en SN2AG uit Gabon, Air Koryo uit de Democratische Volksrepubliek Korea, Airlift International uit Ghana, Air service Comores uit de Comoren, Iran Air uit Iran, TAAG Angola Airlines uit Angola en Air Madagascar van Madagascar.

Voor meer informatie, volg vice-voorzitter Kallas op Twitter.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, Luchtvaart / luchtvaartmaatschappijen, Europese Commissie, transport

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Linkermenupictogram