Verbind je met ons

Europese Commissie

Regelgevingskosten van de aluminiumindustrie in de EU

DELEN:

gepubliceerd

on

hoofd-Op 6 november heeft de Commissie een studie gepubliceerd over de regelgevingskosten in de aluminiumsector. In line with the Commission’s determination to maintain the momentum behind its Regulatory Fitness and Performance Programme, as recently endorsed by the European Council, the study looks at the situation in a specific sector and how this can best be tackled.

De studie geeft aan dat de hoge energiekosten de belangrijkste oorzaak van de kosten zijn, die op hun beurt vooral worden beïnvloed door nationaal in plaats van EU-beleid en -regelgeving. De studie kijkt naar de kosten die gepaard gaan met EU-regelgeving en schat dat deze ongeveer 8% van de totale kosten over een periode van tien jaar bedragen. De Commissie is vastbesloten te onderzoeken hoe deze kosten het best kunnen worden verlaagd.

Het onderzoek kijkt ook verder dan het vraagstuk van regeldruk en stelt dat het onder bepaalde voorwaarden mogelijk is om aluminium concurrerend te produceren in Europa. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat de studie weliswaar nauwkeuriger naar de kosten kijkt, maar niet in detail de voordelen uiteenzet van gerichte EU-regelgeving, die nodig zijn om te reageren op technologische veranderingen, recycling of toegang tot de interne markt van de EU. De Commissie zal het verslag nader bestuderen en de mogelijke beleidsimplicaties beoordelen.

European Commission Vice President Antonio Tajani, Commissioner for Industry and Entrepreneurship, said: “Restoring the aluminium industry to competitiveness is an urgent issue. We need to carefully consider the effects of all relevant EU policies on this sector. As producers need to be able to source energy at affordable costs, I look forward to the next Competitiveness Council in December addressing the issue of energy costs”

Meer informatie

MEMO/13/954: De toestand van de aluminiumproductie in Europa

Rapport: Beoordeling van de cumulatieve kostenimpact voor de aluminiumindustrie

advertentie

EU-beleid voor grondstoffen

EU-beleid voor aluminium en non-ferrometalen

IP/13/863 – EU-masterplan voor grondstoffen: innovatie is de sleutel

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending