Verbind je met ons

Onstpanning

Cinema Movie Review: The Young and Prodigious TS Spivet (2013)

DELEN:

gepubliceerd

on

Geschreven door: Tom Donly

1179432_De-jonge-en-wonderbaarlijke-TS-Spivet-300x208
Kinderspel

De eeuwige eigenzinnige stem van de regisseur Jean-Pierre Jeunet (Amelie (2001) en De stad van verloren kinderen (1995) creëert opnieuw een personage dat met wie dan ook weinig verbinding voelt en, om zijn of haar doel te vinden, een project van groot persoonlijk belang op zich neemt. In plaats van schoorstenen en daken in Parijs worden we naar een kleine ranch in Montana gebracht. Hier maken we kennis met de jonge en wonderbaarlijke TS Spivet (Kyle Catlett) en zijn boerenfamilie. TS is een enorm intelligente wetenschapper en uitvinder van slechts 10 jaar oud. Hij is nerdy, gereserveerd en ijverig – net als zijn moeder Dr. Clair (Helena Bonham Carter). Ondertussen is zijn tweelingbroer Layon (Jakob Davies), is van zijn vader (Callum Keith Rennie) zoon – cowboy tot in de kern.

Na het creëren van een blauwdruk waarvan het Smithsonian gelooft dat het een uitvinding is die eeuwigdurende beweging vastlegt, wordt TS Spivet uitgenodigd naar Washington DC om een ​​prestigieuze prijs in ontvangst te nemen. De grootste barrière voor TS is dat hij niet alleen op maandag school heeft, maar zich ook niet langer genoodzaakt voelt zijn onverschillige ouders over zijn succes te vertellen. Terwijl iedereen te maken heeft met een familietragedie die wordt veroorzaakt door de trekker van het kinderpistool, zijn de ouders en de kinderen allemaal teruggetrokken ten opzichte van hun gevoelens en elkaar. De vader zet zijn werk op de ranch voort, terwijl zijn moeder geobsedeerd raakt door haar insectencollectie. Omdat hij zijn ouders niet wil storen, liegt TS over zijn leeftijd, omdat zijn ouders nog leven, accepteert de onderscheiding en stapt in de trein naar de kust.

Onderweg reflecteert TS op zijn verleden, de beslissingen die hij heeft genomen en de impact die zijn daden hebben veroorzaakt op de mensen om hem heen. Terwijl TS zijn herinneringen van het afgelopen jaar op de ranch bij elkaar brengt, ontmoet hij verschillende gekke personages die hem verschillende perspectieven laten zien over hoe hij het leven moet benaderen. Het duurt niet lang voordat TS zijn onderscheiding in ontvangst neemt, misbruikt wordt door kabelnetwerken en wordt gepimpt door het Smithsonian. Net als de kijker zich afvraagt ​​waar zijn ouders zijn, duikt zijn moeder uit het niets op en brengt hem terug naar de ranch. Zonder echte conclusie over het opnieuw aanwakkeren van de familie of zonder begrip van wat er precies heeft plaatsgevonden, blijven we ons afvragen over TS Spivet en zijn familie op de ranch.

Jeunet blijft zijn afkeurende opvattingen over Amerika, wapens en de media erbij betrekken. Bovendien portretteert hij bepaalde eigenschappen van zijn personages, zoals het verzamelen van vreemde voorwerpen, zoals in eerdere films. Hij heeft zich duidelijk verankerd in de terugkerende verhaalstructuur, die van film tot film losser wordt. De graphics en de quarks van de personages waren genoeg om me vooral te vermaken. Bovendien is de cinematografie adembenemend mooi – tijdens elk frame. Maar net als in zijn laatste film, Micmacs (2009)Ik had het gevoel dat als hij zich meer had geconcentreerd op de karakterontwikkeling in de context van de plot in plaats van op de karaktereigenaardigheden, het eindresultaat meer de moeite waard zou zijn geweest.

105 minuten.

advertentie

Voor meer kwaliteit film reviews, ga dan naar Picturenose.com.

newlogo

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending