Verbind je met ons

Landbouw

Goedkeuring van verdere 24 programma's voor plattelandsontwikkeling tot sector en het platteland in de EU de landbouw te stimuleren

DELEN:

gepubliceerd

on

Groengordel-platteland-014Op 26 mei keurde de Europese Commissie een nog eens 24 programma's voor plattelandsontwikkeling (POP's) gericht op het verbeteren van het concurrentievermogen van de EU-landbouwsector, het zorgen voor het platteland en het klimaat, en het versterken van het economische en sociale weefsel van plattelandsgemeenschappen in de periode tot 2020. De goedgekeurde programma's zullen naar verwachting meer dan 40 000 banen in plattelandsgebieden en ongeveer 700,000 27 opleidingsplaatsen creëren om innovatie, kennisoverdracht, duurzamere landbouwpraktijken en sterkere plattelandsbedrijven te bevorderen. Er wordt XNUMX miljard euro uit de EU-begroting beschikbaar gesteld, medegefinancierd door verdere overheidsfinanciering op nationaal/regionaal niveau en/of particuliere fondsen.

Modernisering van landbouwbedrijven, steun aan jonge landbouwers, duurzaam landbeheer en verbeterde breedbandinfrastructuren behoren tot de prioritaire acties van de goedgekeurde regionale en nationale programma's. De betrokken lidstaten zijn Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Duitsland, Ierland, Italië, Roemenië, Spanje, Zweden en het VK.

Commissaris voor Landbouw en Plattelandsontwikkeling, Phil Hogan, was ingenomen met de besluiten: “Een van de sterke punten van ons concept voor plattelandsontwikkeling is dat we kernprioriteiten hebben, maar het is aan elke lidstaat of regio om een ​​programma te ontwerpen dat past bij zijn uitdagingen en uitdagingen. mogelijkheden. De vandaag aangenomen programma's bieden financiering voor een reeks dynamische projecten, variërend van moderniseringsprojecten voor de landbouw en het stimuleren van generatievernieuwing in Kroatië en Roemenië, tot het uitrollen van breedband naar dunbevolkte gebieden in Emilia Romagna en steun voor biologische landbouw in Zweden of het verbeteren van milieuvriendelijke landbeheer op 1 miljoen hectare landbouwgrond in Ierland. Het vergroten van de kennisbasis van onze landbouwsector is een belangrijk aspect van de POP's. Ik ben blij om te zien dat bijna alle huidige programma's innovatieprojecten in het kader van de European Innovation Partnership."

Achtergrond

Ondersteuning Plattelandsontwikkeling is de zogenaamde 2e pijler van de Gemeenschappelijk Landbouwbeleid, waardoor de lidstaten een envelop met EU-financiering krijgen om nationaal of regionaal te beheren in het kader van meerjarige, medegefinancierde programma's. In totaal zijn er 118 programma's gepland in alle 28 lidstaten, ondersteund door € 99.6 miljard van de EU-financiering in de periode 2014-2020 via het Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling (ELFPO), waarbij deze maatregelen worden medegefinancierd door aanvullende nationale, regionale en particuliere financiering. Door de goedkeuringen komt het aantal goedgekeurde POP's op 51, wat betekent dat er nu programma's ter waarde van meer dan 62 miljard euro (ongeveer 62.4% van het budget) zijn goedgekeurd. De nieuwe Verordening plattelandsontwikkeling voor de periode 2014-2020 heeft betrekking op zes economische, ecologische en sociale prioriteiten, en de programma's bevatten duidelijke doelstellingen die aangeven wat er moet worden bereikt. Bovendien, om acties beter te coördineren en synergieën met de andere Europese structuur- en investeringsfondsen (ESIF), The Partnerschapsovereenkomst is overeengekomen met elke lidstaat, waarbij de nadruk wordt gelegd op zijn brede strategie voor door de EU gefinancierde structurele investeringen.

De 24 goedgekeurde POP’s – met niveau van EU-financiering uit ELFPO* (in miljoen EUR)

programma EU-financiering in miljoen EURO Als aandeel vanTotaal ELFPO
Bulgarije  2 366.7 2.38%
Kroatië 2 026.2 2.04%
Tsjechië 2 305.7 2.32%
Duitsland – Baden-Württemberg 709.6 0.71%
Duitsland – Berlijn + Brandenburg 1 050.7 1.06%
Duitsland – Nedersaksen + Bremen 1 119.9 1.13%
Duitsland – Rijnland-Palts 299.8 0.30%
Duitsland – Saarland 33.6 0.03%
Duitsland – Sleeswijk-Holstein 419.5 0.42%
Duitsland – Thüringen 679.7 0.68%
Ierland 2 190.6 2.20%
Italië - Nationaal plattelandsnetwerk 59.7 0.06%
Italië – Bozen 158.0 0.16%
Italië – Emilia-Romagna 513.0 0.52%
Italië – Toscane 414.7 0.42%
Italië – Veneto 510.7 0.51%
Roemenië 8 128.0 8.18%
Spanje - Nationaal programma 237.8 0.24%
Spanje – Aragón 467.0 0.47%
Spanje – La Rioja 70.0 0.07%
Spanje – País Vasco 87.1 0.09%
Zweden 1 763.6 1.78%
Verenigd Koninkrijk – Schotland 844.7 0.85%
Verenigd Koninkrijk – Wales 655.8 0.66%

* Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending