Verbind je met ons

Klimaatverandering

De belangrijkste #ClimateChange-hervormingen van het conservatieve EP-lid gesteund door het Parlement

DELEN:

gepubliceerd

on

RookAmbitieuze plannen om de koolstofemissies van Europese industrieën vanaf 2021 te verminderen, zijn vandaag (15 februari) goedgekeurd door EP-leden.

De voorstellen zullen het emissiehandelssysteem (ETS), het belangrijkste EU-beleid ter bestrijding van klimaatverandering, herzien en zijn door het Europees Parlement geleid door conservatief EP-lid Ian Duncan.

Het ETS legt een limiet op aan de koolstofemissies van 11,000 elektriciteitscentrales en industriële installaties in 31 landen en exploiteert een markt waaronder bedrijven emissierechten moeten kopen om koolstof uit te stoten. De nieuwe maatregelen zullen het aantal beschikbare emissierechten geleidelijk verminderen in een poging de kosten ervan op te drijven en zo industrieën een grotere stimulans geven om schonere technologieën toe te passen.

Bovendien krijgen de 10% best presterende fabrieken en andere installaties al hun emissierechten gratis en wordt er een fonds van maximaal 12 miljard euro opgericht om de industrie te helpen bij het innoveren en investeren in technologie.

De heer Duncan zei: "Het heeft een grote inspanning gekost om dit punt te bereiken en ik wil iedereen bedanken die erbij betrokken is geweest en die het belang van deze kwestie heeft erkend. Het gaat erom de stijging van de temperatuur op aarde te stoppen. zoals dat."

Het verslag gaat nu in zogenaamde trialoogonderhandelingen tussen het Parlement, de Europese Commissie en de Europese Raad, die de lidstaten vertegenwoordigt.

De heer Duncan voegde eraan toe: "Ik weet dat de Raad er nog niet klaar voor is om dit te omarmen. Maar dat zal wel gebeuren, want het moet.

advertentie

"Door dit rapport aan te nemen, herinneren we de lidstaten aan de toezegging die ze hebben gedaan. We moeten gewoon de ambities van de Overeenkomst van Parijs inzake klimaatverandering waarmaken en doen wat nodig is voor onze planeet.

"Dit is groter dan de Brexit, groter dan Groot-Brittannië, groter dan de EU. We moeten het goed doen."

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending