Verbind je met ons

Eurostat

Schrijf u nu in voor Eurostat-evenementen op #EURegionsWeek

DELEN:

gepubliceerd

on

De Europese week van regio's en steden 2023 (#EURegionsWeek) is bijna hier, en we willen je graag uitnodigen om deel te nemen aan onze evenementen. 

Op 10 oktober van 16:30 tot 17:30 CET, Eurostat verzorgt de workshop, 'Barrières slechten voor grensoverschrijdende statistische samenwerking – Uitdagingen en kansen'

Het evenement zal zich richten op het belang van grensoverschrijdende interactie bij het informeren van besluitvorming en grensoverschrijdende beleidsinitiatieven. 

Aleksandra Galic, statistisch medewerker van Eurostat, zal samen met Johan van der Valk, projectmanager bij het CBS, en Tobias Link, statisticus bij KOSIS-Gemeinschaft, de uitdagingen en kansen bespreken van grensoverschrijdende statistische samenwerking van de lokale, nationale, en Europese perspectieven. Ze zullen resultaten presenteren en praktische aspecten bespreken van grensoverschrijdende steden, gegevensverzameling en codering, evenals de plannen voor de toekomst op dit gebied.”

Op 12 oktober om 11:30 CET is Eurostat gastheer van de talk ´Five Maps and Five Perspectives on European Regions – Let’s Explore!’, waar Teodóra Brandmüller, het plaatsvervangend hoofd van eenheid E4 (eenheid voor regionale statistiek en geografische informatie), zich zal verdiepen in de levens van 447 miljoen mensen in alle EU-regio's, met thema's als demografie, onderwijs en de arbeidsmarkt.

De lezing zal interactieve beelden bevatten van het regionale jaarboekpakket van Eurostat 2023 dat vlak voor het evenement zal worden vrijgegeven, met de nadruk op hoe de regio's omgaan met de groene en digitale transitie.

Doe nu mee met deze persoonlijke evenementen in Brussel, registreer u door op de links voor de workshop en de lezing te klikken. 

advertentie

Tijdens de #EURegionsWeek kunt u ook de stand van Eurostat bezoeken, waar collega's gratis en eenvoudig toegang geven tot Europese regionale statistieken. 

promotionele visual: EU Regions Week, 2023

Voor meer informatie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending