Verbind je met ons

Eurostat

EU-huishoudens verspilden 70 kg voedsel per persoon in 2020 - Eurostat

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

In 2020 werd 70 kg (154 lbs) voedsel verspild door huishoudens in de Europese Unie. Dit cijfer is meer dan de helft van de voedselverspilling in de 27 lidstaten, volgens het statistiekbureau van het blok.

Uit Eurostat-gegevens bleek dat de totale voedselverspilling in het blok in hetzelfde jaar 127 kilogram per persoon bedroeg. Dit blijkt uit het eerste EU-brede rapport. Begin 2020 telde het 447.7 miljoen mensen.

Volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (UNFAO) draagt ​​de wereldwijde voedselverspilling tussen de 8% en 10% bij aan de totale uitstoot van broeikasgassen. Het is nog steeds een probleem in de EU en over de hele wereld.

Eurostat verklaarde dat 55% van alle voedselverspilling die de EU in het eerste jaar na de COVID-19-pandemie veroorzaakte, toe te schrijven was aan huishoudens. De overige 45% werd gegenereerd in andere fasen van de voedselvoorzieningsketen.

De productie van voedingsmiddelen en dranken was respectievelijk goed voor 23 en 14 kilogram. De primaire productie was goed voor 14 kg. Dit zijn sectoren waarin strategieën bestaan ​​om bederf te verminderen, zoals het gebruik van afgedankte onderdelen als bijproducten.

In 2020 werd 12 kg voedsel per persoon verspild door restaurants en foodservice, dat is 9% van het totaal. De detailhandel en andere voedseldistributie waren het minst verspillend.

Eurostat verklaarde dat de effecten van COVID-19-lockdowns in deze twee sectoren nog worden geanalyseerd.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending