Verbind je met ons

Europese Commissie

Maak uw kaarten met IMAGE, onze kaartgeneratortool

DELEN:

gepubliceerd

on

Heeft u zich ooit afgevraagd hoe statistische kaarten worden gemaakt? Wilt u deze zelf bereiden?

De interactieve kaartgenerator (BEELD) is een webgebaseerde tool waarmee gebruikers snel professionele statistische kaarten kunnen maken in verschillende vooraf gedefinieerde kaartindelingen. U kunt uw gegevens toevoegen of gegevens rechtstreeks vanuit het Eurostat database. 

Het bijzondere aan onze kaartgenerator is dat deze een grote verscheidenheid aan opties biedt. U kunt bijvoorbeeld kaarten maken van de EU op nationaal en regionaal niveau, inclusief alle overzeese gebieden, maar ook een kaart van uw eigen land of een wereldkaart.

Een ander interessant kenmerk is het kaarttype, waarbij u het kaartformaat kunt kiezen op basis van de kenmerken van de gegevens en wat u wilt laten zien. We hebben bijvoorbeeld choropleth-kaarten voor dichtheden, proporties en veranderingssnelheden, maar als je volumes en totale hoeveelheden wilt weergeven, raden we het gebruik van proportionele symbolen aan. 

Om er zeker van te zijn dat aan alle vereisten voor de perfecte kaart wordt voldaan en dat de best practices worden gevolgd, hebben we ook een laatste checklist toegevoegd.

Klik hier en bezoek de interactieve kaartgeneratortool. 

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending