Verbind je met ons

Zakelijk

#LabourMEPs: Stijging van de zero-uren contracten hoogtepunten nodig heeft voor dringende maatregelen

DELEN:

gepubliceerd

on

Glenis Willmott

Op 9 maart, Labour-afgevaardigden herhaalde oproepen tot dringende maatregelen aan te pakken nul-uren contracten, naar aanleiding van de meest recente cijfers van een stijging van het gebruik ervan in het Verenigd Koninkrijk.

Achthonderdduizend mensen werkten tussen oktober en december 2015 met een nulurencontract, tegen 697,000 in dezelfde periode in 2014 - een stijging van 15 procent.

En er waren 1.7 miljoen contracten zonder minimum uur in november 2015, een 200,000 stijging sinds het begin van het jaar.

Glenis Willmott MEP, Labour's Leader in het Europees Parlement, voegde toe:

"Labour-leden van het Europees Parlement hebben al lang opgeroepen tot actie op het gebied van nulurencontracten, en wij lopen voorop in de oproepen tot actie van het Europees Parlement.

"De Europese Commissie moet nu actie ondernemen om de problemen van onzekere banen, jeugdwerkloosheid en lage lonen aan te pakken, en dringend met beleid komen. Dit is wat de EU zou moeten doen, samen met nationale regeringen om de rechten van werknemers te versterken en de op deze oneerlijke praktijken.

advertentie

"Veel te veel werkgevers maken gebruik van uitbuitende nulurencontracten zonder na te denken over de negatieve gevolgen die ze hebben op het leven van mensen. Als je vaste uren werkt, zou je een vast contract moeten hebben - iedereen verdient een kwalitatief goede baan en werkgevers hebben een verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat hun werknemers worden beschermd op de werkplek.

"Alle werknemers verdienen een passend loon, sociale zekerheid en fatsoenlijke werkomstandigheden. Arbeid EP-leden zullen blijven vechten voor hoogwaardige banen met werkzekerheid in het VK en de hele EU."

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending