Verbind je met ons

Economie

Conservatieve parlementsleden tafel vraag aan de Commissie op staal en verzoek debat in het parlement

DELEN:

gepubliceerd

on

staal in verschillende kleurenConservatieve leden van het Europees Parlement hebben een mondelinge vraag ingediend bij de Europese Commissie over de situatie in de staalsector, voorafgaand aan de buitengewone bijeenkomst van EU-ministers van vandaag (9 november) om de crisis te bespreken. De vraag heeft betrekking op de handelsbetrekkingen met China met betrekking tot de zorgen dat het land de markt met verlies heeft overspoeld met staal, evenals op de mogelijkheid voor staatssteun om de indirecte kosten te compenseren die worden veroorzaakt door het EU-emissiehandelssysteem, waardoor hun energierekeningen zijn gestegen. 

Conservatieve leden van het Europees Parlement vragen vandaag ook dat de Europese Commissie en de Raad woensdag tijdens de plenaire vergadering van het Europees Parlement een verklaring afleggen, waarin de acties worden uiteengezet waartoe tijdens de ministeriële bijeenkomst van vandaag is besloten.

De conservatieve leider in het Europees Parlement, Ashley Fox, lid van het Europees Parlement, zei: “Conservatieve leden van het Europees Parlement willen er zeker van zijn dat Brits staal op gelijke internationale voet concurreert, wat niet mogelijk is vanwege de onbedoelde gevolgen van het klimaatbeleid van de EU, naast beschuldigingen van concurrentiebeperkend gedrag en dumping door Chinese exporteurs. We werken samen met de Europese Commissie om te zien wat er gedaan kan worden om deze onevenwichtigheden te compenseren."

De conservatieve woordvoerster van de internationale handel, Emma McClarkin, zei: “De staalindustrie is in een gevaarlijke positie gebracht door een groot aantal mondiale economische gebeurtenissen en een overvloed aan mondiaal aanbod. Sommige van deze gebeurtenissen liggen buiten onze controle, maar we kunnen actie ondernemen om een ​​einde te maken aan de Chinees staal wordt illegaal op de Europese markt gedumpt. Het gaat hier niet om ingrijpen om staal een oneerlijk voordeel te geven, maar om het handhaven van de wetten van de markt, het stoppen van concurrentieverstorend gedrag en het geven van kansen aan onze industrie om te concurreren op de wereldmarkt."

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending