Verbind je met ons

Economie

De Commissie keurt het jaarverslag over het EU-beleid op het gebied van ontwikkeling en externe hulp goed

DELEN:

gepubliceerd

on

Bangladesh2De Europese Commissie heeft haar jaarverslag 2013 over het ontwikkelingsbeleid en het externe hulpbeleid van de EU goedgekeurd. Het rapport behandelt het werk dat in 2012 is gedaan en geeft een alomvattend overzicht van de manier waarop de EU haar verplichtingen op het gebied van het ontwikkelingsbeleid nakomt, waarbij de hulp steeds meer wordt gericht op de plekken waar deze het meest nodig is en waar deze de grootste impact kan hebben op het gebied van armoedebestrijding.

In 2012 heeft de Commissie bijna 13.8 miljard euro vastgelegd voor externe hulp, het equivalent van 9% van de EU-begroting. Naast vele andere activiteiten heeft de EU snelle en beslissende steun verleend in crisis- en kwetsbaarheidssituaties, zoals de droogte in de Sahel en de conflicten in Syrië en Mali. Zo heeft de Commissie samen met internationale partners een initiatief gelanceerd voor de Sahelregio om de vicieuze cirkel van droogte, honger en armoede te doorbreken. Het AGIR-initiatief (Alliance globale pour l'initiative Résilience – Sahel) zal onder meer investeren in de gezondheidszorg en andere sociale sectoren, in het functioneren van de voedselmarkten en in het versterken van vrouwen, inclusief degenen die in de landbouw werken. De EU als geheel blijft 's werelds grootste donor van officiële ontwikkelingshulp, met een gezamenlijke bijdrage van 55.2 miljard euro in 2012. Het rapport kan worden geraadpleegd hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending