Verbind je met ons

Defensie

De EU en Montenegro versterken de samenwerking op het gebied van terrorismebestrijding

DELEN:

gepubliceerd

on

De Europese Unie en Montenegro hebben een vernieuwde bilaterale overeenkomst ondertekend over het gezamenlijk actieplan ter bestrijding van terrorisme. De regeling zal worden ondertekend door commissaris voor Binnenlandse Zaken, Ylva Johansson, en minister van Binnenlandse Zaken van Montenegro, Danilo Šaranović. De regeling is gericht op het versterken van de samenwerking tussen Montenegro en de EU op het gebied van terrorismebestrijding en op het tegengaan en voorkomen van gewelddadig extremisme. Montenegro en de EU zullen samenwerken op het gebied van de verwijdering van terroristische online-inhoud, de financiering van terrorisme, de precursoren van explosieven, de veerkracht van kritieke entiteiten en het ondersteunen van Montenegro om zich aan te passen aan de EU-wetgeving inzake terrorismebestrijding. Bovendien is het gericht op het versterken van de wetshandhavingscapaciteit van Montenegro om onderzoek te doen naar extremisme en terrorisme. De EU zal de uitvoering van de regeling blijven steunen via de reeds bestaande regionale en bilaterale programma's. Dit is een volgende stap in de implementatie van de Gezamenlijk actieplan ter bestrijding van terrorisme in 2018 overeengekomen met alle partners in de Westelijke Balkan.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending