Verbind je met ons

Zakelijk

Aanpasbaar en veerkrachtig leiderschap betekent een aanpasbaar en veerkrachtig bedrijf

DELEN:

gepubliceerd

on

Tegenwoordig gaan projecten vooruit en ontwikkelen technologieën zich sneller dan ooit tevoren. Als je dit tegen de achtergrond van inflatie, de klimaatcrisis en de groeiende complexiteit van de technische infrastructuur plaatst, is het geen wonder dat het begrijpen van hoe je je kunt aanpassen aan veranderingen en hoe je effectief kunt managen in de steeds evoluerende werkomgeving van vandaag bovenaan de lijst van leiders staat. prioriteiten, schrijft Petra Jenner, SVP en GM, EMEA, Splunk.

Om concurrerend te blijven moeten organisaties beslissingen nemen die niet alleen de basis leggen voor succes, maar er ook voor zorgen dat hun personeel in staat wordt gesteld om samen met hen veranderingen te omarmen.

Evoluerende leiderschapsstijlen

Hoewel leiders de afgelopen jaren misschien wel een managementopleiding hebben gevolgd, is de werkplek van vandaag heel anders dan die van zelfs maar een jaar of twee geleden. Ik geloof dat leiderschap vandaag de dag vooral drie dingen moet zijn: situationeel, transformationeel en inspirerend.

Situationeel betekent dat u uw leiderschapsstijl aanpast aan elke unieke situatie of taak om aan de behoeften van het team te voldoen. Geen enkele persoon of werknemer bevindt zich in dezelfde fase van zijn carrière. Als manager moet je je ervan bewust blijven dat bijvoorbeeld individuen in een eerdere fase van hun carrière meer begeleiding en structuur nodig kunnen hebben dan degenen die al jaren bij hetzelfde bedrijf werken.

Transformational leadership builds on this by encouraging employees to innovate and develop new ways to grow and improve the path to a company’s future success. Leaders must understand the next wave of disruptions, empowering workforces to make independent decisions within this framework of change, while also protecting them from risks.

'Inspirerend' leiderschap betekent het creëren van een veilige ruimte waarin mensen kunnen innoveren, samenwerken en het gevoel krijgen dat ze gewaardeerd worden. Elke medewerker, ongeacht hoe lang hij of zij al bij een organisatie werkt, moet zich gewaardeerd voelen en eraan worden herinnerd dat hij/zij goed werk levert. Onderzoek van McKinsey laat zien dat in Europa de meerderheid (79%) van de werknemers die een laag niveau van betrokkenheid of ondersteunende factoren van leiders rapporteert, waarschijnlijk zal vertrekken. Het goede voorbeeld geven op dit front is de eerste stap naar een werkelijk veerkrachtige organisatie.

advertentie

Digitale verandering omarmen en stimuleren

Gedurende mijn hele carrière heb ik het geluk gehad deel uit te maken van bedrijven die een complexe digitale transformatie ondergaan, waarbij ik teams over verschillende markten heen schaal om initiatieven vooruit te helpen. Een van de grootste lessen die ik in de afgelopen 25 jaar heb geleerd, is dat echte digitale transformatie niet om de technologie gaat, maar om de mentaliteit van een organisatie.

Neem bijvoorbeeld de digitale verandering die AI met zich mee heeft gebracht, die de afgelopen maanden een van de grootste prioriteiten voor organisaties is geworden. Alleen al in Europa wordt verwacht dat de AI-markt dit zal doen jaarlijks met bijna 40% groeien. We hebben deze transformatie uit de eerste hand gezien op de .conf23-conferentie van Splunk in juli, waar, na de aankondiging van onze nieuwe AI-assistent, er bij klanten een reële behoefte was om AI gebruikt te zien worden, niet als vervanging voor mensen, maar als een hulpmiddel ter ondersteuning ze bij het optimaliseren van responstijden, verwerking en kostenefficiëntie.

Maar geen enkele technologie kan werken zonder de menselijke vaardigheden die erachter schuilgaan. Dat betekent dat er een taak is voor leiders om ervoor te zorgen dat hun personeel over de tools en kennis beschikt om AI op de juiste manier te implementeren. A recent LinkedIn-rapport Uit onderzoek blijkt dat ongeveer de helft (48%) van de werknemers in Europa meer wil leren over AI, maar dat 59% momenteel geen formeel opleidingsaanbod van hun werkgever heeft.

Organisaties moeten zich richten op het bijscholen van hun personeel door middel van op maat gemaakte trainingsprogramma’s om allerlei vormen van significante digitale verandering te stimuleren. Er is ook de mogelijkheid om in contact te komen met onderwijsaanbieders in de technologieruimte die specifieke initiatieven aanbieden om de barrières te verminderen om over te stappen op disruptieve technologieën zoals AI voor degenen die aan het begin van hun carrière staan.

We proberen dit idee van het omarmen en stimuleren van digitale verandering, het koesteren en investeren in de volgende generatie digitaal talent, te belichamen door middel van programma's voor jonge talenten, afstudeerprogramma's en stages, en een 24/7 trainingsplatform dat is ontworpen om vertrouwen op te bouwen en een leven lang leren aan te moedigen. Het bevorderen van de volgende golf van digitaal talent is iets waar ik enorm gepassioneerd over ben.

Het bevorderen van DEIB

Hoewel werknemers zich geïnspireerd en gemotiveerd moeten voelen en toegang moeten hebben tot de juiste training, ben ik van mening dat het belangrijkste element voor het bevorderen van een productief en succesvol personeelsbestand het stimuleren van DEIB (Diversity, Equality, Inclusion and Belonging) op de werkplek is.

Een verdere LinkedIn-enquête ontdekte dat 76% van de werknemers en werkzoekenden zei dat diversiteit belangrijk was bij het overwegen van vacatures. Zestig procent wilde leiders uit het bedrijfsleven horen spreken over diversiteitskwesties, en 80% zei dat ze wilden werken voor een bedrijf dat initiatieven op het gebied van diversiteit en inclusiviteit waardeert.

Wanneer medewerkers er vertrouwen in hebben dat ze hun beste, meest authentieke zelf naar het werk brengen, zullen ze hun beste werk leveren. Onderzoek heeft uitgewezen dit heeft een directe impact op de bedrijfsresultaten, waarbij zeer diverse organisaties 36% winstgevender bleken te zijn dan concurrenten met een lage diversiteit.

Om diversiteit succesvol te laten zijn, moet er een onderscheid zijn tussen gelijkheid en gelijkheid. Gelijkheid betekent dat elk individu of elke groep mensen dezelfde middelen of kansen krijgt, en gelijkheid erkent dat elke persoon verschillende omstandigheden heeft, waarbij precies de middelen en kansen worden toegewezen die nodig zijn om een ​​gelijk resultaat te bereiken.

Het aanpakken van gelijkheid en gelijkheid komt door het creëren van een cultuur van verbondenheid, ongeacht leeftijd, geslacht, ras of achtergrond. We weten dat de beste ideeën en ervaringen voortkomen uit de diversiteit van onze identiteiten, geleefde ervaringen, perspectieven en capaciteiten – allemaal dingen die ieder van ons uniek maken. Met dat doel voor ogen blijven we onze inventaris van DEIB-opleidingen voor alle werknemers bij Splunk uitbreiden, waarbij we DEIB integreren in onze cruciale talentsystemen en -processen, investeren in voordelen voor de gezondheid en het welzijn van werknemers, en werknemers de flexibiliteit bieden die ze nodig hebben om balans te vinden tussen hun persoonlijke en zakelijke leven.

Laatste woorden

Veerkrachtige leiders moeten de huidige omstandigheden omzetten in kansen en hun gedrag en ideeën snel aanpassen aan de behoeften van een veranderende omgeving.

Door werknemers in staat te stellen te gedijen in een raamwerk dat flexibel is, de digitale transformatie aanmoedigt en DEIB promoot, zorgt u ervoor dat u beschikt over een personeelsbestand dat klaar is voor de projecten die vandaag moeten worden gerealiseerd, maar ook voor de mogelijkheden en kansen van morgen.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending