Verbind je met ons

Europese Commissie

Internationale Jeugddag: EU maakt samenstelling jongerenadviesraad voor internationale partnerschappen 2023-2025 bekend

DELEN:

gepubliceerd

on

Aan de vooravond van de Internationale Jeugddag op 12 augustus maakte de Europese Commissie de namen bekend van de 25 jongeren die zijn geselecteerd om lid te worden van de EU-jeugdadviesraad voor internationale partnerschappen 2023-2025.

Zij zullen de commissaris voor Internationale Partnerschappen, Jutta Urpilainen, en het directoraat-generaal Internationale Partnerschappen adviseren over de participatie en empowerment van jongeren in het externe optreden van de EU. Deze Jongerenadviesraad Internationale Partnerschappen wordt voor de tweede keer samengesteld, na het einde van het mandaat van het eerste team in juli.

Jutta Urpilainen, commissaris voor Internationale Partnerschappen: “In veel partnerlanden bestaat meer dan de helft van de bevolking uit jongeren. Jongeren moeten inspraak hebben in de beslissingen die hun toekomst bepalen. Jeugd is mijn prioriteit en vandaag, in overeenstemming met het EU-jeugdactieplan, ben ik verheugd de namen bekend te maken van de opmerkelijke mensen die de tweede jeugdadviesraad zullen vormen. Deze diverse groep van 25 getalenteerde jongeren zal het externe optreden van de EU participatiever, doeltreffender en relevanter maken voor jongeren. De reacties op de oproep tot het indienen van aanvragen waren buitengewoon talrijk en ik dank alle aanvragers."

Leden van de Jeugdadviesraad werden geselecteerd via een open oproep die resulteerde in meer dan 4,500 aanmeldingen uit 150 landen. De komende twee jaar zal het bestuur bestaan ​​uit 14 vrouwen en 11 mannen tussen de 19 en 29 jaar. Tien leden komen uit Afrika, zes uit Azië, één uit de Pacific-regio, vijf uit Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. en drie van de Europese Unie.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending