Verbind je met ons

Europese Commissie

De Commissie stelt het Digital Europe-programma open voor Türkiye

DELEN:

gepubliceerd

on

De Europese Commissie heeft met Türkiye een associatieovereenkomst voor het Digital Europe Program ondertekend. Na de ondertekening en na voltooiing van de daarmee samenhangende ratificatieprocessen zal de associatieovereenkomst in werking treden. Bedrijven, overheden en andere in aanmerking komende organisaties in Türkiye zullen toegang krijgen tot de oproepen van de Digital Europe-programma, een programma met een totaal budget van € 7.5 miljard in de periode 2021-2027. 

In het bijzonder zullen deelnemers uit Türkiye kunnen deelnemen aan projecten die digitale technologieën in de hele EU inzetten op specifieke gebieden zoals kunstmatige intelligentie en geavanceerde digitale vaardigheden. Ze zullen ook digitale innovatiehubs kunnen opzetten in Türkiye.

Met deze associatieovereenkomst zullen de Europese Unie en Türkiye hun sterke banden op het gebied van digitale technologieën versterken – met potentiële voordelen die voortvloeien uit de capaciteiten en troeven van Türkiye op de gebieden die onder het Digitaal Europa-programma vallen, inclusief op het gebied van AI.

De Commissie hoopt ook dat Türkiye nauwere banden met de economie en samenleving van de EU zal bevorderen, meer zal samenwerken bij de ontwikkeling van onze technologische capaciteiten en de digitalisering zal ondersteunen, met name van kleine en middelgrote ondernemingen.

De middelen van het Programma Digitaal Europa zullen een aanvulling vormen op de beschikbare financiering naar Turkiye via andere EU-programma's zoals Horizon Europa. De doelstellingen en specifieke themagebieden die op dit moment voor financiering in aanmerking komen, staan ​​beschreven in de werkprogramma’s.

Voor meer informatie kunt u de link op de website raadplegen Digital Europe-programma en hoe u financiering kunt aanvragen.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending