Verbind je met ons

Pakistan

Het rijke culturele erfgoed van Pakistan tentoongesteld in België

DELEN:

gepubliceerd

on

De Ambassade van Pakistan in Brussel sloot zich aan bij het langverwachte evenement op de culturele kalender van België door samen te werken met Urban Brussels ter gelegenheid van de 2022-editie van de jaarlijkse Erfgoeddag. De Erfgoeddag van dit jaar op 17 en 18 september viel samen met het 75e diamanten jubileum van de onafhankelijkheid van Pakistan in augustus 2022.

De Ambassadeur van Pakistan in België, Luxemburg en de Europese Unie, Dr. Asad Majeed Khan opende de dagactiviteiten in de gebouwen van de ambassade.

De Ambassade van Pakistan had een scala aan culturele displays opgesteld die de rijke cultuur en het erfgoed van Pakistan uitbeeldden, samen met traditioneel Pakistaans straatvoedsel.

Artefacten, foto's, ornamenten, handwerk, hoogwaardige exportproducten en traditionele kostuums waren tentoongesteld in verschillende kraampjes, die het rijke erfgoed, de culturele diversiteit, het toerisme en het exportpotentieel van het land vertegenwoordigden.

Duizenden Belgische bezoekers, waaronder de jongere generatie, bezochten de Kanselarij en toonden grote belangstelling voor verschillende facetten van de Pakistaanse cultuur die tot uiting komen in interessante en informatieve documentaires, boeken en culturele vertoningen.

De traditionele Pakistaanse straatkraampjes bij de kanselarij trokken ook veel bezoekers die van de traditionele Pakistaanse keuken hielden.

Bij de gelegenheid werd ook een briefing georganiseerd over de situatie als gevolg van de plotselinge overstromingen als gevolg van klimaatverandering in het hele land. Voor de bezoekers werd ook een speciale videopresentatie gespeeld over de verwoesting van de overstromingen en de daaropvolgende hulp- en reddingsacties.

advertentie

Sinds 1989 zijn de Open Monumentendagen een van de meest langverwachte culturele evenementen in België. Dit jaar nodigde Urban Brussels voor het eerst diplomatieke missies uit om aan het evenement deel te nemen. Dienovereenkomstig nam de Pakistaanse ambassade in Brussel deel aan de “Dag van het Erfgoed” om de cultuur en het erfgoed van Pakistan onder de aandacht te brengen aan bezoekers uit Brussel, Wallonië en Vlaanderen in België.

De bezoekers waren zeer te spreken over de warmte en gastvrijheid van de ambtenaren van de Ambassade.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending