Verbind je met ons

Nigeria

Tinubu zal in 2023 het beste uit de diaspora bevatten, zegt Omole

DELEN:

gepubliceerd

on

De leiding van The Asiwaju Group heeft er bij Nigerianen in de diaspora op aangedrongen om het Nigeriaanse electoraat te steunen om massaal te stemmen voor het progressieve winnende ticket van Asiwaju Bola Ahmed Tinubu en zijn vice, senator KashimShettima bij de algemene verkiezingen van 2023.

Prins Ade Omole heeft dit verklaard tijdens een mediabriefing in Abuja, Nigeria op woensdag 17 augustus 2022.

Als cruciale belanghebbenden in de Nigeriaanse staat beschikken Nigerianen in de diaspora over de benodigde middelen, vaardigheden en fondsen voor de veeleisende taak om het profiel van Nigeria als ontwikkelingsland te consolideren.

Prins Omole meende dat, net als hij deed als gouverneur van de staat Lagos, een door Tinubu geleid kabinet in 2023 zou bestaan ​​uit patriottisch gekwalificeerde Nigerianen uit de diaspora die efficiëntie zouden leveren in de regering en antwoorden zouden bieden op de uitdagingen waarmee het land wordt geconfronteerd.

Nigerianen in de diaspora kunnen veel bijdragen aan de opbouw van een natie en velen zouden graag terugkeren naar hun thuisland om bij te dragen aan de transformerende regering van een Asiwaju-voorzitterschap. Nigeriaanse professionals in de diaspora zouden een actieve rol spelen in dit transformatieproces. Asiwaju Tinubu zal voor deze taak competente handen in de diaspora identificeren en inschakelen. Asiwaju Tinubu staat bekend om het gebruik van competente en professionele handen om de klus bij wijze van spreken te klaren. Het integratieproces van de Nigeriaanse diaspora zal geen uitzondering zijn, zei Omole.

Momenteel zijn er naar schatting ongeveer 17 miljoen Nigerianen in de diaspora. Een aanzienlijk percentage van dit cijfer zijn gekwalificeerde professionals die hun beroep uitoefenen in Europa, Amerika en andere delen van de wereld. Velen van hen hebben zich onderscheiden in hun verschillende werkterreinen, en velen hebben het hoogtepunt van hun carrière bereikt en aanzienlijke en erkende invloed uitgeoefend, zowel in privé- als in overheidskringen, waar ze gevestigd zijn.

Gegevens van de Wereldbank onthulden dat de Nigeriaanse diaspora in drie jaar $ 65.34 miljard heeft overgemaakt - 2018 ($ 24.31 miljard), 2019 ($ 23.81 miljard) en 2020 ($ 17.21 miljard) - om de economische activiteiten in het land te stimuleren. Hoewel het relatief laag was, maakte de instroom van geldovermakingen in 2020 vier procent uit van het bruto binnenlands product van Nigeria voor dat fiscale jaar.

advertentie

Van Nigerianen in de diaspora wordt verwacht dat ze hun wereldwijde ervaring inbrengen en zich bezighouden met de ontwikkeling van hun vaderland op kritieke gebieden, waaronder het vormgeven van het overheidsbeleid en de belangrijkste infrastructurele ontwikkeling in het land. TAG gelooft dat een Tinubu-voorzitterschap de Nigerianen in de diaspora zal gebruiken door de juiste pinnen in de juiste gaten te steken.

Prins Omole onthulde dat een conferentie in het gemeentehuis in de diaspora met de presidentskandidaat van het All Progressives Congress (APC), Asiwaju Tinubu, in het verschiet ligt. Tinubu zal van de gelegenheid gebruik maken om samen te werken met progressieven in de diaspora en bij uitbreiding alle Nigerianen die vurig werken voor een betere natie. Details van dit evenement worden binnenkort gepubliceerd.

Bedenk dat Asiwaju Tinubu een ontmoeting had met prins Omole en zijn team voorafgaand aan de APC Special Convention in juni 2022. Asiwaju verzekerde het team dat de diaspora niet achter zou blijven en adviseerde Nigerianen in de diaspora om meer betrokken te raken bij de inspanningen om Nigeria weer op te bouwen - een erkenning van het potentieel en de fundamentele rol die ze duidelijk kunnen spelen in de zoektocht om het land naar grotere en ongekende hoogten te brengen.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending