Verbind je met ons

Albanië

Bosbranden: EU helpt Italië, Griekenland, Albanië en Noord-Macedonië bij het bestrijden van verwoestende branden

DELEN:

gepubliceerd

on

Terwijl bosbranden verschillende regio's in de Middellandse Zee en de Westelijke Balkan blijven treffen, mobiliseert de Europese Commissie snel steun om landen te helpen de verspreiding van de branden te beperken en levens en middelen van bestaan ​​te beschermen.

  • Twee Canadair-brandbestrijdingsvliegtuigen uit Frankrijk worden vandaag naar de getroffen gebieden in Italië gestuurd om met brandbestrijdingsoperaties te beginnen.
  • Twee blusvliegtuigen uit Cyprus ondersteunen Griekenland, naast een brandbestrijdingsteam om operaties op de grond te ondersteunen.
  • Twee helikopters ter ondersteuning van operaties in Albanië zullen gelijkelijk vanuit Tsjechië en Nederland worden gestuurd.
  • Daarnaast stuurt Slovenië een team van 45 brandweerlieden naar Noord-Macedonië.

Alle hulp wordt gemobiliseerd via het EU-mechanisme voor civiele bescherming, met medefinanciering door de Commissie van ten minste 75 % van de vervoerskosten.

Crisisbeheersingscommissaris Janez Lenarčič zei: "We werken de klok rond om hulp te sturen terwijl er overal in Europa branden woeden. Ik bedank Cyprus, Tsjechië, Frankrijk, Slovenië en Nederland voor het snel inzetten van blusvliegtuigen, helikopters en een team van brandweerlieden om landen te helpen die zwaar door bosbranden zijn getroffen. Nu verschillende mediterrane landen met branden worden geconfronteerd, zorgt de civiele bescherming van de EU ervoor dat onze aanwezige brandbestrijdingsmiddelen maximaal worden ingezet. Dit is een uitstekend voorbeeld van EU-solidariteit in tijden van nood."

Deze inzet komt bovenop de door de EU gecoördineerde brandbestrijdingsoperaties die momenteel aan de gang zijn in Turkije en eind juli in Sardinië, Italië. Satellietkaarten van de Copernicus Emergency Management-satelliet van de EU bieden verdere ondersteuning aan de hulpdiensten om de operaties te coördineren.

De Europese Unie is 24/7 Emergency Response Co-ordination Centre staat voortdurend in contact met de civiele beschermingsautoriteiten van door de branden getroffen landen om de situatie nauwlettend te volgen en EU-hulp te kanaliseren.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending