Verbind je met ons

Duitsland

De Commissie keurt wijziging van de regionale staatssteunkaart 2022-2027 voor Duitsland goed

DELEN:

gepubliceerd

on

The European Commission has approved, under EU state aid rules, an amendment to Germany’s map for granting regional aid until 31 December 2027, within the framework of the regional aid guidelines.

On 15 december 2021heeft de Commissie de regionalesteunkaart voor Duitsland voor de periode 2022-2027 goedgekeurd. Op 30 mei 2023heeft de Commissie een mededeling aangenomen over een mogelijke Tussentijdse evaluatie van de regionale-steunkaarten, rekening houdend met bijgewerkte statistieken.

In this context, the amendment to Germany’s regional aid map approved today enables higher maximum amounts of aid to investments in the region of Saarlouis given the decrease of its gross domestic product per capita, and in the region of Saalfeld-Rudolstadt given the decrease of its population. The maximum amounts of aid will increase from 10% to 15% of the eligible investment costs in Saarlouis, and from 15% to 20% of the eligible investment costs in Saalfeld-Rudolstadt. The amended map will be in force from 1 January 2024 until 31 December 2027.

De niet-vertrouwelijke versie van het besluit van vandaag zal beschikbaar worden gesteld onder zaaknummer SA.109329 in de staatssteun register over de Commissie concurrentie website zodra eventuele vertrouwelijkheidskwesties zijn opgelost.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending