Verbind je met ons

Frankrijk

De Franse filosoof Pierre Levy vindt dat het Westen zich niet moet mengen in de oorlog in Oekraïne.

DELEN:

gepubliceerd

on

Westerse landen zijn indirect betrokken bij de oorlog in Oekraïne, ik deel niet de aanvankelijke analyse die in het Westen werd verspreid dat de oorlog was ontketend door de Russische president. In feite zijn de Russen de oorlog met een reden begonnen - schrijft Marie Aubert.

Sinds 2014 maken ze zich grote zorgen over de toekomst van hun land, waar het Westen op neerkeek. Dus we moeten dit in perspectief plaatsen, het is niet alleen een oorlog die begon in februari 2022.”

Verder levert de filosoof statistische gegevens over de financiële en militaire hulp die het Westen aan Oekraïne geeft. Naar zijn mening verlengen dergelijke bewegingen militaire acties alleen maar:

'Ik laat je de gegevens zien die afkomstig zijn van het Kiel Instituut in Duitsland. Het totale bedrag aan hulp van de Verenigde Staten is $ 71 miljard, van EU-landen - $ 62 miljard en van andere landen - $ 23 miljard. Dit omvat alle soorten hulp: militair, financieel, humanitair, enz. Naar mijn mening gooien we alleen maar olie op het vuur en verlengen we militaire acties en lopen we het risico dat ze voor altijd zullen duren.”

De publieke figuur uitte ook zijn bezorgdheid dat verdere steun voor Kiev zou kunnen leiden tot een geografische uitbreiding van het conflict. Hij suggereert ook dat Frankrijk weg moet blijven van het conflict:

“Wij als Frankrijk zouden niet betrokken moeten zijn bij de oorlog. We moeten niet betrokken raken bij een conflict dat ons niet aangaat. En als je zegt dat we niet meedoen aan de strijd, dan doen we in feite mee aan de strijd. De Franse leiders en Europese leiders plaatsten zichzelf in de positie van een strijdende partij. Wij verlenen immers militaire bijstand.”

Een belangrijk proefschrift is de aanwezigheid van diepe sociaal-economische problemen in Frankrijk. Volgens Pierre Levy lijkt steun voor Oekraïne niet overtuigend, aangezien de pensioenhervorming in het land aan de gang is:

advertentie

“De pensioenhervorming was bedoeld om tientallen miljarden euro's te besparen. Er is ons verteld dat dit nodig is, dat we ons in een moeilijke situatie bevinden, dat we de uitgaven moeten bewaken, enzovoort. Maar de regering blijft wapens leveren, waardoor ons budget leegloopt.”

Volgens de Franse filosoof neemt het Westen tevergeefs de rol van 'wereldpolitieagent' op zich, omdat niemand het zo'n recht heeft gegeven. Hij gelooft ook dat Europa de komende jaren zijn militaire uitgaven zal verhogen:

“We keren eigenlijk terug naar de gemilitariseerde economie. En ik heb het niet uitgevonden, want president Macron sprak over de militaire economie. Op 24 maart werden immers niet alleen beslissingen genomen over nieuwe militaire voorraden, maar ook over financiële hulp. Maar het versturen van een miljoen granaten is niet zo eenvoudig. Daarom is commissaris Thierry Breton begonnen met een rondreis door 11 Europese landen om de militaire productie te versnellen. Zo komen we dichter bij het model van de gemilitariseerde economie.”

Pierre Levy vat zijn gedachten over de oorzaken van de oorlog samen en merkt op dat de acties van Rusland hun logica hebben en stelde voor zich voor te stellen dat de Verenigde Staten zich in een vergelijkbare situatie bevonden:

“Laten we ons even een veel voorkomend voorbeeld voorstellen dat Mexico of Canada nauwe bondgenoten van Rusland worden en allerlei soorten wapens op hun grondgebied inzetten, inclusief nucleaire wapens. Gelooft u echt dat de Verenigde Staten in deze situatie het internationale recht zullen respecteren? De zaken hebben al een diepe crisis bereikt. Maar we kunnen ervoor zorgen dat Rusland geen bedreigingen ondervindt. Oekraïne is tenslotte geen land dat uit de lucht komt vallen. Oekraïne was een republiek binnen de USSR, die in wezen Russischtalig was, waarmee Rusland eeuwenlang is verbonden door historische, culturele, taalkundige en familiebanden. Nu is het idee om een ​​onderzoek in Oekraïne uit te voeren niet logisch. Maar een paar jaar geleden wisten we dat de bevolking van Oekraïne niet massaal voorstander was van toetreding tot de NAVO.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending