Verbind je met ons

Kroatië

EP-leden keuren volledig lidmaatschap van Kroatië van Schengengebied goed

DELEN:

gepubliceerd

on

Het Europees Parlement keurde op 10 november de opheffing van de controles aan de binnengrenzen tussen het Schengengebied en Kroatië goed.

"Kroatië is klaar om toe te treden tot de Schengen-vrijreisruimte. Het heeft aan alle noodzakelijke voorwaarden voldaan. Kroatië voldeed aan 281 aanbevelingen op 8 gebieden van het Schengen-acquis en onderging de meest uitgebreide evaluatie voor Schengen-lidmaatschap tot dusver van enig EU-land. Ik ben ervan overtuigd dat dit weer een succesverhaal zal worden voor de Europese integratie", zei Paulo Rangel, lid van het Europees Parlement, de onderhandelaar van het Europees Parlement over de toetreding van Kroatië tot Schengen.

"Ik dring er nu bij de EU-lidstaten op aan snel groen licht te geven voor de toetreding van Kroatië tot het Schengengebied, zodat de controles aan de binnengrenzen tegen het einde van dit jaar worden opgeheven. Kroatië de Schengenstatus verlenen terwijl het op 1 januari 2023 ook toetreedt tot de euro, en ook het opnemen van Roemenië en Bulgarije in Schengen, geeft een sterk signaal af aan de Westelijke Balkan over hun toekomstige EU-aspiraties", concludeerde Rangel.

Het definitieve formele besluit om de interne controles voor Kroatië op te heffen moet nu unaniem worden genomen door de EU-lidstaten die deel uitmaken van het Schengengebied.

De EVP-Fractie is de grootste fractie in het Europees Parlement met 176 leden uit alle EU-lidstaten.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending