Verbind je met ons

Bulgarije

Borisov nomineert zijn parlementslid Desislava Atanasova als lid van het Constitutionele Hof, Peevski steunt haar!

DELEN:

gepubliceerd

on

BNEWS-rapporten. “Onze nominatie voor het Constitutionele Hof is Desislava Atanasova”, kondigde GERB-leider Boyko Borisov aan tegenover journalisten in de Nationale Assemblee, zo meldt BTA. Borisov benoemt altijd zijn loyale plaatsvervangers als constitutionele rechters, omdat hij dit belangrijke overheidsorgaan niet beschouwt als een rechtbank en de laatste instantie in het land, maar als een politiek orgaan dat zijn belangen en soms die van zijn partij moet beschermen en verdedigen.

“Jullie kennen haar allemaal van de laatste negen parlementen, in alle juridische commissies, met uitzonderlijke juridische ervaring, aanzienlijk wetgevend werk, tientallen wetten”, betoogde hij.

“Ik ben er absoluut van overtuigd dat ze het goed zal doen”, aldus Borisov.

De functie van voorzitter van de parlementaire fractie van GERB-SDS zal door Borisov zelf worden ingenomen.

Volgens de leider van GERB is er geen noodzaak om over nieuwe vicepremiers te praten.

“Volgens de overeenkomst hebben we zeer duidelijke regels met onze collega’s – de twee belangrijkste figuren in de uitvoerende macht zijn Denkov-Gabriel, en dit blijft hetzelfde tijdens de rotatie. Ik geloof dat we niet moeten praten over nieuwe vice-premiers of plotselinge bewegingen, omdat alles erg kwetsbaar is en veranderingen heel zorgvuldig moeten worden doorgevoerd, alleen met consensus”, zei de GERB-leider.

“We hadden vandaag geen leidersvergadering, we hadden een werkvergadering. Morgen komen onze collega's Denkov en Mariya Gabriel erbij. We moeten voor zes uur klaar zijnth March om een ​​definitief voorstel voor het kabinet te presenteren aan president Radev”, voegde hij eraan toe.

advertentie

De MRF zou niet meedoen met ministers en ideeën voor de Rotatie!

MRF en Peevski steunden beide kandidaten voor leden van de CC – respectievelijk voorgesteld door GERB en PP. Hieruit blijkt dat beide nominaties werden gecoördineerd met Peevski, evenals de wisselingen van ministers tijdens de rotatie in de coalitie.

“Laat er geen commentaar meer komen in de media over de vraag of de MRF aan de macht zal komen. Dit zal niet gebeuren. We willen absoluut op geen enkel niveau meedoen”, aldus Delyan Peevski, voorzitter van de MRF-fractie, in de lobby van het parlement.

Deze positie van de MRF is constant binnen de huidige Nationale Vergadering.

Al in 9th In november 2023 zei de voorzitter van de parlementaire groep van MRF, Delyan Peevski, expliciet tegen de media: “MRF wil niet samen met ministers of vice-ministers deelnemen aan de uitvoerende macht.”

“Ik wil duidelijk zijn: we willen geen ministers of vice-ministers, noch nu (dat wil zeggen wanneer Nikolaj Denkov premier is) noch bij de rotatie (dat wil zeggen wanneer Mariya Gabriël zijn plaats inneemt). Wij geloven dat de zogenaamde “coalitie” stabiel is en dat er geen problemen zullen zijn als de ministers de prioriteiten gaan implementeren die zijn vastgelegd in het programma, dat door ons werd gesteund”, benadrukte Peevski en hij is niet bij zijn woorden teruggekomen.

Vandaag benadrukte Peevski nogmaals dat de beweging geen ministers en vice-ministers wil. Hij verzekerde dat er geen quota zijn voor de toewijzing van machtsposities.

Hij zei dat de MRF beide kandidaten, van GERB en van DB, voor het Constitutionele Hof zal steunen, nadat GERB heeft bevestigd dat Desislava Atanasova hun kandidaat is.

“Ik heb lang gezegd dat deze regering alle kansen heeft. Laat de rotatie maar voorbijgaan, alles is voorlopig stabiel”, oordeelde hij de administratie.

En hij weigerde commentaar te geven op de vraag of er veranderingen in het kabinet zullen plaatsvinden: “Er zijn gesprekken tussen GERB en PP-DB, laat ze tot overeenstemming komen. Zullen er nog andere ministers zijn – vraag het hen, wij zullen daar niet aan deelnemen.”

Met betrekking tot de brief die Ahmed Dogan tijdens de feestdagen stuurde waarin hij zijn bezorgdheid over de partij uitte, merkte Peevski op dat deze “heel duidelijk” is. “Dit is gericht op al onze structuren. Er komt een nieuw begin voor de MRF, we keren terug naar de mensen, want op sommige plekken is de verbinding weggevallen. We starten lokaal bijeenkomsten om terug te gaan naar waar de MRF begon”, zei Peevski.

Hij verduidelijkte dat hij niet om het ontslag van minister van Defensie Todor Tagarev had verzocht. De minister had hem de volgende dag gebeld en Peevski legde zijn bezwaren uit.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending