Verbind je met ons

Bulgarije

Nog iemand van Domuschievi's schip gearresteerd wegens cocaïnesmokkel. Waar zijn de Bulgaarse eigenaren in het plan?

DELEN:

gepubliceerd

on

De Irish Times heeft gemeld dat de Gardaí in de Republiek Ierland onderzoek doet naar de ontdekking van cocaïne ter waarde van meer dan € 20 miljoen door belastingambtenaren aan boord van de bulkcarrier Verilla in Co Limerick hopen dat het onderzoek van mobiele telefoons en andere communicatieapparatuur op het schip kan helpen de bestemming van de drugs vast te stellen.

Douanebeambten gingen dinsdagochtend aan boord van de MV Verila, kort nadat ze rond 10 uur aanmeerde in de haven van Foynes aan de monding van de Shannon. Met de hulp van speurhonden vonden ze naar schatting 300 kg cocaïne ter waarde van naar schatting € 21 miljoen.

Douanebeambten en gardaí hielden hun lippen stijf op elkaar over de operatie, maar het is duidelijk dat de drugs werden gevonden in zes afzonderlijke grote pakketten in een opslagruimte bovendeks op de 190 meter lange bulkcarrier, in plaats van in de laadruimen van het schip dat graan vervoeren.

De Garda assisteerde de douanebeambten de hele woensdag bij het doorzoeken van het schip en nam een ​​aantal mobiele telefoons en satelliettelefoons in beslag, evenals het scheepslogboek, het manifest en de kaarten. Dit, zo hoop ik, zal hen helpen bij het bepalen van de uiteindelijke bestemming van de drugs.

UPDATE


Nieuwe arrestaties op het cocaïneschip Verilla! 

As BNIEUWS schreef voor het eerst dat het schip eigendom is van voetbalbaas Domuschiev, maar dat een derde van het rederijbedrijf eigendom is van de Bulgaarse staat. Een andere vraag is, afgezien van kwijtgescholden schulden van haar, of en wanneer zij enig dividend heeft ontvangen?! Dat alleen al had Sarafov in zijn hoofd moeten schieten en hij begon door het stinkende afval te snuffelen, maar dat deed hij niet. Stilte en feestelijke sfeer vanuit het parket.

advertentie
MV Verila

Een zesde bemanningslid van de Verilla is gearresteerd in verband met de vermeende inbeslagname van cocaïne ter waarde van meerdere miljoenen euro's aan boord van de bulkcarrier in Foynes, County Limerick, meldt de Ierse krant The Journal.

Het komt nadat vijf mannen van 50, 46, 44, 41 en 35 jaar oud een paar uur eerder waren gearresteerd in verband met de inbeslagname aan boord van het schip. De nationaliteit van de zesde gearresteerde persoon werd niet vermeld, maar er waren 17 Bulgaren en één Oekraïner aan boord.

Alle zes mannen zijn van het in Malta geregistreerde schip Verilla gehaald, dat sinds dinsdag (19 december) in de haven aankwam onder gewapende bewaking wordt gehouden.

De zesde man is 32 jaar oud. Alle mannen worden vastgehouden door het Garda-agentschap van de regering in de omgeving van Limerick.
Ze werden gearresteerd wegens het invoeren van gecontroleerde drugs in strijd met sectie 15(b) van de Drugsmisbruikwet, die bij wet voorziet in een verplichte gevangenisstraf als de zending meer dan €13,000 waard is.

De mannen worden vermoedelijk vastgehouden op grond van een bepaling die het mogelijk maakt verdachten maximaal zeven dagen te ondervragen.

Er wordt aangenomen dat de in beslag genomen goederen ongeveer 21 miljoen euro (41.83 miljoen leva) waard zijn en 300 kg wegen. De Ierse krant meldde dat de douane een grotere lading verwachtte, mogelijk een ton, toen ze het schip binnenvielen.

De krant heeft vernomen dat de autoriteiten vermoeden dat de drugs afkomstig kunnen zijn van een Zuid-Amerikaans kartel dat banden heeft met Europese drugsbendes.

Waar bevinden de Bulgaren zich op een hoog niveau in de regeling? De staat is nog steeds een partner van Domuschievi bij de Bulgaarse marine met 30% van het bedrijf! De media zwijgen, de BMF en Domuschievi zwijgen, en de regering van de beruchte Sglobka samen met IF Sarafov ook. Ze hopen dat de feestdagen het schandaal zullen wegspoelen.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending