Verbind je met ons

Bosnië-Herzegovina

Bosnië en Herzegovina treedt toe tot het EU-mechanisme voor civiele bescherming

DELEN:

gepubliceerd

on

Op 6 september wordt Bosnië en Herzegovina volwaardig lid van de EU-mechanisme voor civiele bescherming – het Europese solidariteitskader dat landen helpt die door een ramp zijn overspoeld. Crisisbeheersingscommissaris Janez Lenarčič (foto) was in Sarajevo om namens de Europese Unie officieel een overeenkomst te ondertekenen om het land officieel lidmaatschap van het mechanisme te verlenen. Bosnië en Herzegovina profiteerde als ontvangend land al van het EU-mechanisme voor civiele bescherming, maar nu het volwaardig lid is, kunnen zij ook actief via het mechanisme hulp sturen waar dat nodig is.

Crisisbeheersingscommissaris Janez Lenarčič zei: “Vandaag zetten we een belangrijke stap in de richting van een sterkere Europese crisisrespons – Bosnië en Herzegovina treedt toe tot het EU-mechanisme voor civiele bescherming als een volledig deelnemend lid. Dit komt op het moment dat natuurrampen in Europa en elders in de wereld toenemen. Dit jaar hebben we een van de zwaarste zomers doorstaan ​​met bosbranden in heel Europa. We hebben opnieuw gezien dat de reactie van de EU bij rampen het sterkst is als we samen optreden. Volwaardige deelname aan het EU-mechanisme voor civiele bescherming is een erkenning van de aanzienlijke vooruitgang die Bosnië en Herzegovina in de loop der jaren heeft geboekt bij het opbouwen van een veerkrachtig systeem voor civiele bescherming. Ik heb er vertrouwen in dat andere landen in nood binnenkort de vruchten van deze toetreding zullen plukken.”

During his visit, the commissioner met with the members of the presidency of Bosnia and Herzegovina and the Minister of Foreign Affairs, Bisera Turković as well as Minister for Security, Selmo Cikotić. The EU Civil Protection Mechanism aims to strengthen cooperation between the 27 EU countries and seven participating States (Iceland, Norway, Serbia, North Macedonia, Montenegro, Turkey, and most recently Bosnia and Herzegovina) on civil protection to improve prevention, preparedness, and response to disasters. Bosnia and Herzegovina becoming a full member of the Mechanism will enhance Europe’s regional emergency preparedness and rescue capacity. A press release is available online..

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending