Verbind je met ons

Dialoog van beschavingen (WPF DoC)

Vladimir Yakunin opent 13th Annual Rhodes Forum en kondigt lancering van denktank aan

DELEN:

gepubliceerd

on

Rhodos-ForumPresident en medeoprichter van het World Public Forum 'Dialogue of Civilizations' (WPF DoC) Vladimir Yakunin opende vrijdag (9 oktober) de 13eth jaarlijkse Rhodes Forum en kondigde de lancering aan van een grote nieuwe mondiale denktank. Dr. Yakunin zei dat het bestuur van WPF DoC heeft ingestemd met de oprichting van een onderzoeksinstituut dat zich richt op infrastructuur als mogelijke basis voor nieuwe economische ontwikkeling en conflictpreventie. De denktank zal gebaseerd zijn op de fundamenten die de organisatie de afgelopen dertien jaar heeft gelegd.

Dr. Yakunin, die tien jaar lang leiding gaf aan Russian Railways, een van de grootste transportbedrijven ter wereld, zei dat het zijn bedoeling was om het grootste deel van zijn tijd te besteden aan WPF DoC, nu dit de volgende fase van zijn ontwikkeling ingaat.

Ruim 350 afgevaardigden woonden dit jaar het Rhodes Forum bij. Ze bevatten:

  • Vaclav Klaus, voormalig president van Tsjechië

  • Alfred Gusenbauer, voormalig bondskanselier van Oostenrijk

  • Ionnis Amanatidis, vice-minister van Buitenlandse Zaken van Griekenland

  • Karl-Theodor von und zu Guttenberg, voormalig minister van Defensie en minister van Economische Zaken van Duitsland

    advertentie
  • Prof. Hans Köchler, voorzitter van de Internationale Vooruitgangsorganisatie

  • Prof. Fred Dallmayr, hoogleraar, afdeling filosofie en politieke wetenschappen, Universiteit van Notre Dame

Andere deelnemers zijn onder meer Cynthia McKinney, Amerikaanse mensenrechtenactivist en voormalig lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Ali Allawi, voormalig minister van Financiën van Irak, Jayati Ghosh, hoogleraar economie, Center for Economic Studies and Planning, Jawaharlal Nehru University, New Delhi, evenals andere politici, academici en maatschappelijke leiders uit meer dan 50 landen.

Tegen de achtergrond van escalerende militaire actie in Syrië en de vluchtelingencrisis in Europa bood het Rhodes Forum, dat liep van vrijdag tot en met zondag (11 oktober), een open platform voor mensen van over de hele wereld om de wortels van en oplossingen voor de dringende mondiale druk te bespreken. problemen.

Dr. Yakunin herbevestigde de kernwaarden die de kern vormen van de dialoog tussen beschavingen en onderstreepte het belang van een constructieve dialoog om vreedzame oplossingen te vinden voor de huidige mondiale conflicten.

Hij zei: “Onze organisatie staat op het punt een periode van grote verandering en ontwikkeling in te gaan. Nadat ik de afgelopen dertien jaar heb gewijd aan het bevorderen van de dialoog tussen verschillende beschavingen in de breedste zin van het woord, wil ik deze basis nu gebruiken om een ​​denktank van wereldklasse te creëren die praktische beleidsaanbevelingen zal doen.

“We hebben gezien dat een wereld die wordt gedomineerd door één enkele beschaving niet werkt. Recente conflicten in Afghanistan, Irak, Libië en Syrië hebben de tekortkomingen van het westerse interventionistische buitenlandse beleid aangetoond.

“Uit de huidige staat van conflict over de hele wereld blijkt duidelijk dat de interculturele dialoog van cruciaal belang is. Dit standpunt werd onlangs onderschreven door de voorzitter van de Council on Foreign Relations, Richard Haas, die stelde dat de overdominantie van het Amerikaanse buitenlandse beleid de afgelopen eeuw is de oorzaak geweest van veel van de moeilijkste strijd die er vandaag de dag bestaat.”

Dr. Yakunin voegde hieraan toe: “In een wereld die wordt gedreven door consumentisme, worden mensen uitsluitend opgevoed met het bevredigen van individuele behoeften. Dit gaat ten koste van de culturele waarden waaruit verschillende beschavingen bestaan. Als we dit niet proberen te beheersen, zullen we de principes en morele normen van de samenleving verliezen.”

Voor een livestream van het evenement klik hier.

Social media updates

Facebook

Twitter

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending