Verbind je met ons

China

Industrieën profiteren van de 5G-overeenkomst tussen China en de EU

DELEN:

gepubliceerd

on

4De EU en China hebben een belangrijke overeenkomst ondertekend over telecommunicatie van de vijfde generatie, oftewel 5G. Omdat 5G de mondiale industriestandaard zal zijn voor veel verschillende technologieën, zullen de industrieën in China en de EU profiteren van de nauwere samenwerking, aldus een Europese expert. 

De overeenkomst, die werd ondertekend tijdens de economische en handelsdialoog op hoog niveau tussen China en de EU in Peking, werd door de EU omschreven als een “mijlpaal” in de mondiale race om 5G-netwerken te ontwikkelen. “Een ambitieuze en veelomvattende overeenkomst tussen China en de EU over gezamenlijk onderzoek en ontwikkeling van 5G zou een krachtig signaal zijn van de politieke wil om samen vooruitgang te boeken op dit gebied, waardoor nauwere samenwerking tussen ‘s werelds grootste leveranciers en telecomoperatoren mogelijk wordt”, aldus Luigi Gambardella. , voorzitter van ChinaEU, een door het bedrijfsleven geleide vereniging die tot doel heeft de gezamenlijke onderzoeks- en zakelijke samenwerking en investeringen in internet, telecommunicatie en hightech tussen China en Europa te versterken.

De expert zei dat 5G, met als doel overal en altijd naadloze connectiviteit te bieden, veel meer is dan alleen een verbetering van de huidige mobiele technologie, waardoor snellere smartphones en tablets mogelijk worden. Voor China, de EU en de hele wereld is 5G de toekomst, zei Gambardella, en merkte op dat het een strategische technologie is voor zowel China als de EU, omdat het de kern vormt van de revoluties van Industrie 4.0 en Internet Plus.

“5G luidt het begin in van de digitale transformatie van ons leven”, zei hij. "Potentieel kan alles worden aangesloten, bijvoorbeeld auto's, huishoudelijke apparaten en kantoorapparatuur." Wanneer 5G werkelijkheid wordt, zullen leveranciers die netwerkapparatuur produceren en bedrijven die hightechapparatuur produceren die nodig is om auto's, treinen, centrale verwarmings- en airconditioningsystemen, koelkasten, liften, enz. uit te rusten, enorme groeimogelijkheden hebben, aldus Gambardella.

De samenwerking tussen China en de EU op het gebied van 5G is een stap in de richting van een voorsprong in het mondiale digitale concurrentievermogen. Het winnen van de mondiale race zal een sterke impuls geven aan de verdere ontwikkeling van industrieën in China en de EU. Anders zullen de industrieën in de toekomst een hoge prijs betalen, zei de expert tegen Xinhua. 5G vereist bijvoorbeeld een mix van verschillende spectrumbanden, van sub 1 gigahertz-spectrum tot aan de 40 en zelfs 80 GHz-banden, introduceerde de expert. “Als verbonden auto’s andere frequenties gebruiken in Europa en China, zal dit de schaalvoordelen voor de productie van de benodigde apparatuur verminderen en de export bemoeilijken”, waarschuwde Gambardella.

“Om over te gaan naar de volgende productiefase wachten de industrieën op de zichtbaarheid op de kalender van de inzet van 5G, de identificatie van de toepassingen en mondiale standaarden voor 5G”, aldus de expert. “Dit is de reden waarom het zo belangrijk is dat China en de EU samenwerken in 5G-onderzoek”, voegde hij eraan toe. Volgens de deal zullen de EU en China proberen tegen het einde van dit jaar een mondiaal begrip te bereiken over het concept, de basisfunctionaliteiten, de sleuteltechnologieën en het tijdsplan voor 5G. Commissaris voor Digitale Economie en Samenleving Gunther Oettinger zei dat de ondertekening van de overeenkomst met China “een cruciale stap is om van 5G een succes te maken.”

Gambardella herhaalde de commissaris vanuit het perspectief van de industrie en zei dat China over de expertise en de mankracht beschikt om in de leidende positie te verkeren om deze nieuwe hightechproducten en -toepassingen te leveren. Als we ZTE, een toonaangevend lid van de ChinaEU-vereniging, als voorbeeld nemen, was het Chinese bedrijf volgens de expert het eerste dat het pre-5G-concept voorstelde, wat voor sensatie zorgde in de branche.

advertentie

Afgelopen november voltooiden ZTE en China Mobile het testen van 's werelds eerste massieve MIMO-basisstation vóór 5G. Pre-5G maakt gebruik van de meest praktische 5G-kerntechnologie, biedt een gebruikerstoegangservaring die dicht bij die van 5G ligt en is compatibel met LTE-terminals die al op de markt zijn, aldus Gambardella. De expert merkte op dat 5G een domein is dat wordt gekenmerkt door snelle innovatie en zei dat het stellen van normen voor 5G een van de prioriteiten zou moeten zijn in de samenwerking tussen China en de EU.

“Alleen mondiale standaarden zullen de volledige interoperabiliteit van verbonden apparaten en communicatienetwerken garanderen”, zei hij, waarbij hij China en de EU opriep om hun unieke technologische en marktsterkten gezamenlijk te benutten om een ​​belangrijke strategische aanwezigheid op de toekomstige 5G mobiele markten wereldwijd te vestigen.

De EU is de belangrijkste exportmarkt voor China. Vorig jaar was maar liefst 37% van alle ICT-gerelateerde import in de EU afkomstig uit China. Tegelijkertijd vertegenwoordigt China een belangrijke exportmarkt voor veel EU-industrieën, waarbij de automobiel- en hightech-productie een voorbeeld hiervan zijn. Om deze reden verwachtte de president van ChinaEU dat de twee partijen de samenwerking in de digitale sector op andere belangrijke domeinen, evenals op het gebied van 5G, zullen verdiepen. “ChinaEU is van mening dat er een ambitieuzer doel moet worden nagestreefd: het creëren van een echte transcontinentale digitale interne markt die de EU en China omvat langs de Digitale Zijderoute”, schreef Gambardella in zijn brief aan EU-commissaris Oettinger.

Hij stelde voor dat de digitale interne markt van de EU zou moeten worden uitgebreid naar China om een ​​markt van bijna twee miljard eindgebruikers te creëren. “Wij zijn van mening dat een dergelijk initiatief de herlancering van de economische groei in zowel China als de EU enorm zou kunnen bevorderen”, aldus de deskundige.

ChinaEU is een door het bedrijfsleven geleide internationale vereniging gericht op het intensiveren van gezamenlijk onderzoek en zakelijke samenwerking en wederzijdse investeringen in internet, telecom en hi-tech tussen China en Europa. ChinaEU biedt een platform voor een constructieve dialoog tussen leiders uit de industrie en topvertegenwoordigers van Europese instellingen en de Chinese overheid.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending