Verbind je met ons

Conflicten

Krim: EU breidt beperkingen in reactie op de illegale annexatie

DELEN:

gepubliceerd

on

Oekraïne-militairen-bij-D-009Op 19 juni verlengde de Raad de beperkende maatregelen van de EU naar aanleiding van de illegale annexatie van de Krim en Sebastopol tot en met 23 juni 2016.

De sancties omvatten een verbod op:

  • Invoer van producten van oorsprong uit de Krim of Sebastopol in de EU;
  • investeringen in de Krim of Sebastopol, wat inhoudt dat Europeanen noch in de EU gevestigde bedrijven onroerend goed of entiteiten op de Krim kunnen kopen, Krim-bedrijven kunnen financieren of gerelateerde diensten kunnen verlenen;
  •  toeristische diensten op de Krim of Sebastopol, met name Europese cruiseschepen mogen geen havens op het Krim-schiereiland aandoen, behalve in geval van nood;
  • de uitvoer van bepaalde goederen en technologieën naar bedrijven op de Krim of voor gebruik op de Krim in de transport-, telecommunicatie- en energiesector en in verband met de prospectie, exploratie en productie van olie, gas en minerale hulpbronnen. Technische bijstand, tussenhandel, constructie of ingenieursdiensten met betrekking tot infrastructuur in deze sectoren mogen ook niet worden verleend.

Zoals verklaard door de Europese Raad, blijft de EU de illegale annexatie van de Krim en Sebastopol door de Russische Federatie veroordelen en blijft zij vastbesloten haar beleid van niet-erkenning volledig uit te voeren.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending