Verbind je met ons

Economie

Europees Parlement deze week: € 315 miljard investeringsplan, vluchtelingen en de Internationale Vrouwendag

DELEN:

gepubliceerd

on

EU-parlementDe EP-leden zullen zich deze week concentreren op het investeringsplan van 315 miljard euro om de groei in Europa te stimuleren, waarbij ze met deskundigen de drie pijlers ervan zullen bespreken: een investeringsfonds, een adviescentrum en een projectenpijplijn. De commissie buitenlandse zaken zal de vluchtelingensituatie in het Midden-Oosten bespreken met UNRWA-commissaris-generaal Pierre Krähenbühl, terwijl het EP zich ook zal voorbereiden op de Internationale Vrouwendag op zondag en op de plenaire zitting van volgende week.

Maandagmiddag houden de commissies Economische Zaken en Begroting een hoorzitting met deskundigen om het investeringsplan van €315 miljard voor Europa, zoals voorgesteld door de Europese Commissie, te bespreken.

Eveneens op maandag zal Pierre Krähenbühl, commissaris-generaal van het VN-hulp- en werkagentschap voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA), deelnemen aan een vergadering van de commissie buitenlandse zaken om de situatie in de regio en de financiering van het VN-agentschap te bespreken.

In aanloop naar Internationale Vrouwendag op zondag houdt de vrouwenrechtencommissie donderdag een bijeenkomst met leden van de nationale parlementen over onderwijs als middel om vrouwen sterker te maken. Woensdag zal het Parlement met hulp van Europarlementariërs en deskundigen een seminar over hetzelfde thema houden voor journalisten.

De ontwikkelingscommissie houdt maandag een workshop over de bestrijding van belastingontduiking in ontwikkelingslanden.

Woensdag zal de Science and Technology Options Assessment-eenheid (STOA) van het EP een workshop over Ebola houden, waarin met deskundigen wordt besproken hoe de ziekte kan worden gemonitord, getest en mogelijk kan worden gevaccineerd.

De Italiaanse president Sergio Mattarella bezoekt dinsdag het Parlement en woensdag zijn Slowaakse collega Andrej Kiska.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending