Verbind je met ons

Conflicten

Open Dialoog: Artikel over de hervorming van het strafrecht in Kazachstan

DELEN:

gepubliceerd

on

NazarbajevPlease find below the Open Dialogue Foundation’s newest article on the reform of the criminal law in Kazakhstan, which grossly violates the international obligations of the country in the field of human rights.

De publicatie is een analyse van een reeks artikelen geïntroduceerd of gewijzigd in de Kazachse strafwetgeving per 1 januari 2015. Het verwijst naar de beperkingen en beperkingen die zijn opgelegd aan en verband houden met de beginselen van vrijheid van vergadering, vrijheid van meningsuiting, recht op leven en bescherming tegen geweld, recht op een eerlijk proces, recht op een wettelijke verdediger en rechten van gevangenen.

Het artikel bewijst dat de hervorming die is geïnitieerd door de president Nursultan Nazarbayev (foto) en het openbaar ministerie van Kazachstan een voortzetting is van het regeringsproces van het verkleinen van de ruimte voor activisten uit het maatschappelijk middenveld, onafhankelijke journalisten en politieke oppositionisten in het land.
Instead, Kazakhstan often uses the changes in the legislation to spread self-promoting propaganda among its international partners, pretending to be updating the law to make it more in line with international standards. The reform of the criminal law in Kazakhstan has been criticised i.a. by Austria, the Czech Republic, Estonia, Ireland, Switzerland and the UK during the UN Human Rights Council’s Universal Periodic Review in November 2014 (LINK).
Het volledige artikel is te vinden HIER (ook beschikbaar in de Franse, Spaanse, Russische, Oekraïense en Poolse taalversies).

We roepen daarom het internationale maatschappelijk middenveld, de internationale organisaties en instellingen op om alle mogelijke druk uit te oefenen op de Kazachse autoriteiten en eisen dat zij de hervorming van het strafrecht herzien in overeenstemming met de aanbevelingen van Kazachse en internationale ngo's, het Europees Parlement , de OVSE en de Raad van Europa, dus verwijzen ze de nieuwe codes voor onderzoek door naar de Commissie van Venetië, en betrekken ze buitenlandse en onafhankelijke experts op het gebied van strafrecht en bescherming van de mensenrechten bij de werkzaamheden gericht op de verbetering van de codes.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending