Verbind je met ons

EU

De VN-resolutie over verkeersveiligheid erkent de bijdrage van IRU aan het redden van levens

DELEN:

gepubliceerd

on

phpDuimUN Road Safety Resolution prijst IRU voor het bieden van geharmoniseerde en internationaal erkende normen voor de beroepsopleiding van professionals in het wegvervoer wereldwijd via haar educatieve tak: de IRU Academy.

In het kader van het VN-decennium van actie voor verkeersveiligheid heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties vandaag (11 april) een Resolutie over 'Verbetering van de verkeersveiligheid', waarin de zorgen van regeringen worden geuit over het onaanvaardbare aantal verkeersdoden en -gewonden die een zware tol eisen van de volksgezondheid en de ontwikkeling, met brede sociale en economische gevolgen.

De VN-resolutie erkent “een aantal belangrijke internationale inspanningen op het gebied van de verkeersveiligheid, met specifieke vermelding van initiatieven zoals de normen van de International Road Transport Union voor de beroepsopleiding van professionals in het wegvervoer”.

IRU Academy Chief Patrick Philipp zei: “Verkeersveiligheid is een topprioriteit voor de wegvervoersector, aangezien elk ongeval er één te veel is. Beroepsopleiding is de beste manier om de menselijke factor, die statistisch gezien de belangrijkste oorzaak is van ongevallen waarbij bedrijfsvoertuigen betrokken zijn, effectief aan te pakken. Dit is de reden waarom de IRU Academy, via haar geaccrediteerde opleidingsinstituten verspreid over meer dan 50 landen, verschillende trainingsprogramma's aanbiedt die rechtstreeks verband houden met verkeersveiligheidsgerelateerde kwesties. Het nieuwste tot nu toe is ons Crash Prevention Program dat we binnenkort gaan lanceren.”

Het trainingsportfolio van de IRU Academy ter ondersteuning van de verkeersveiligheid omvat certificaten van professionele bekwaamheid (CPC) voor managers en chauffeurs, het vervoer van gevaarlijke goederen over de weg (ADR), veilig laden en vastzetten van lading, veilig ecologisch rijden, rij- en rusttijdenregels en ongevallen Binnenkort komt er preventie, die de verkeersveiligheid helpt verbeteren door professionele competentie, vaardigheden en gedrag te ontwikkelen.

“De erkenning door de VN als een belangrijke speler op het gebied van verkeersveiligheidseducatie is een grote stap voorwaarts voor de IRU Academy, die zal blijven samenwerken met mondiale partners binnen haar Adviescomité, zoals de Wereldbank, het International Transport Forum, de United States Nations Economic Commission for Europe en de Europese Commissie, om te streven naar een veilige en duurzame wegvervoersector”, besluit Philipp.

De IRU's initiatief om afgeleid autorijden tegen te gaan, dat afgelopen september samen met de regering van Turkmenistan werd gelanceerd, werd ook overgenomen omdat de VN-resolutie “de lidstaten aanmoedigt om alomvattende wetgeving in te voeren over de belangrijkste risicofactoren voor verkeersongevallen, waaronder … ongepast gebruik van mobiele telefoons, inclusief sms’en tijdens het rijden ”. Igor Runov, onder-secretaris-generaal van de IRU en hoofd van de permanente delegatie van de IRU bij de VN, zei: “We zijn blij dat ons initiatief zo ​​snel wordt weerspiegeld in de verkeersveiligheidsagenda van de VN, omdat het zal helpen het bewustzijn te vergroten over dit belangrijke gedragsprobleem dat serieus aandacht nodig heeft. aanspreken.”

advertentie

· Lees de Resolutie van de Verenigde Naties over 'het verbeteren van de mondiale verkeersveiligheid'
· Meer informatie over de IRU Academie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending