Verbind je met ons

Toerisme

De EU ziet een toename van het aantal toeristische bedden in 2022

DELEN:

gepubliceerd

on

In 2022 de EU had naar schatting in totaal 28.9 miljoen bedden beschikbaar, verdeeld over meer dan 620,000 toeristische logiesverstrekkende bedrijven

Gegevens lieten een volledig herstel zien wat betreft het aanbod van toeristische accommodatie in 2022. Vergeleken met 2020, het jaar waarin de COVID-19-pandemie begon, steeg het aantal bedden met 3% (+765,900) en het aantal gelegenheden met 4% (+24,400). en vergeleken met 2019 is zowel het aantal bedden (+1%; +150,400) als het aantal vestigingen (+1%; +3,600) toegenomen.

Italië en Frankrijk waren goed voor iets meer dan een derde van de totaal beschikbare capaciteit, met respectievelijk 5.2 en bijna 5.1 miljoen bedden. Spanje en Duitsland volgden met 3.8 miljoen (13% van het totaal) en 3.6 miljoen (12%) bedden. 

Deze informatie is afkomstig van gegevens over toeristische accommodatie, vandaag gepubliceerd door Eurostat. Het artikel presenteert een handvol bevindingen uit de meer gedetailleerde Statistieken Uitgelicht artikel over toerismestatistieken - jaarresultaten voor de accommodatiesector.
 

staafdiagram: EU-landen met het hoogste aantal bedden in toeristische accommodatie in de EU, 2022 (absolute aantallen en % van het totaal)

Bron dataset: tour_cap_nat

EU-landen blijven de toeristische markt binnen de EU voeden

In 2022 registreerde de EU in totaal bijna 2.8 miljard overnachtingen in toeristische accommodaties in de EU, waarvan bijna 1.6 miljard door binnenlandse toeristen en 1.2 miljard door internationale gasten.

advertentie

Uit gegevens voor 2022 blijkt dat toeristen uit andere EU-landen 65% vertegenwoordigden van de 1.2 miljard overnachtingen die internationale gasten doorbrachten. Dit aandeel was substantieel maar nog steeds lager dan in 2021, toen 75% van de gasten uit andere EU-landen kwam, als reactie op de reisbeperkingen in dat jaar als gevolg van de COVID-19-pandemie. 

De overnachtingen door toeristen uit andere Europese landen vertegenwoordigden 22% van het totaal, wat een grote stijging betekent ten opzichte van het voorgaande jaar (+5.3). procentpunten (pp)). 

In 2022 werd 6% van de internationale nachten in EU-accommodaties doorgebracht door toeristen uit Noord-Amerika (+2.4 pp dan in 2021), terwijl gasten uit Azië 4% (+1 pp) vertegenwoordigden, Midden- en Zuid-Amerika 2% (+0.8 pp). pp), Afrika bijna 1% (geen verandering) en Oceanië 0.5% (+0.3 pp). 

Tussen 2022 en 2021 was het grootste verschil op de toeristische markt van de EU dat het gewicht van het toerisme binnen de EU lichtjes afnam, en dat het aantal toeristen uit alle andere regio’s toenam. Terwijl in 2021 nog maar 8% van de overnachtingen van internationale gasten door toeristen uit andere wereldregio’s buiten Europa werd doorgebracht, is dat aandeel in 2022 gestegen naar 13%. Toen de reisbeperkingen werden opgeheven, verwelkomden internationale toeristen de mogelijkheid om EU-landen te bezoeken, en EU-onderdanen reisden ook naar het buitenland.  
 

Cirkeldiagram: Aantal nachten doorgebracht door internationale gasten in toeristische accommodatie in de EU, 2022 (per wereldregio waar gasten verblijven en % van het totaal aantal nachten doorgebracht door internationale gasten)

Bron dataset: tour_occ_ninraw

Voor meer informatie

Methodologische opmerking

  • Sommige landen passen drempelwaarden voor gegevensverzameling toe, wat kan impliceren dat vestigingen met een aantal bedden onder de drempelwaarde niet binnen het bereik van de observatie van de capaciteits- en bezettingsgegevens vallen.

Als u vragen heeft, kunt u terecht op de contact pagina.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending