Verbind je met ons

Europese Onderzoeksraad

De Europese Onderzoeksraad kent ruim €628 miljoen toe aan 400 beginnende onderzoekers

DELEN:

gepubliceerd

on

De European Research Council (ERC) heeft vandaag de winnaars bekendgemaakt van de laatste ronde van haar Starting Grants. De financiering – ter waarde van 628 miljoen euro – zal onderzoekers die aan het begin van hun carrière staan, helpen hun eigen projecten te lanceren, hun teams te vormen en hun beste wetenschappelijke ideeën na te streven.   

De financiering zal onderzoekers in staat stellen om bijvoorbeeld de atmosfeer van Venus te bestuderen om de bewoonbaarheid buiten de aarde beter te begrijpen, parasieten te analyseren die malaria veroorzaken, of te onderzoeken hoe algoritmen op het werk worden gebruikt om werknemers te begeleiden. Het gefinancierde onderzoek bestrijkt alle onderzoeksdomeinen, van natuurkunde en techniek tot levenswetenschappen, sociale en geesteswetenschappen.

Deze nieuwe ronde van Er wordt geschat dat deze subsidies zo'n 2,600 banen zullen opleveren voor postdoctorale fellows, promovendi en ander onderzoekspersoneel.  

De winnaars van deze wedstrijd vertegenwoordigen 44 nationaliteiten en zullen hun projecten uitvoeren aan universiteiten en onderzoekscentra in 24 EU-lidstaten en landen geassocieerd met Horizon Europa. Bij deze laatste call hebben 2,696 aanvragers voorstellen ingediend en 14.8% ontvangt financiering. Vrouwelijke onderzoekers wonnen zo’n 43% van de subsidies, een stijging ten opzichte van 39% in 2022.   

Meer informatie is hier beschikbaar ERC persbericht.  

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending