Verbind je met ons

Digitale economie

Het eerste rapport over de staat van het digitale decennium roept op tot collectieve actie om de digitale transitie vorm te geven

DELEN:

gepubliceerd

on

Het eerste rapport over de Staat van het Digitale Decennium, dat vandaag is gepubliceerd, biedt een alomvattend overzicht van de vooruitgang die is geboekt bij het verwezenlijken van de digitale transformatie om een ​​digitaal soevereinere, veerkrachtiger en concurrerender EU te versterken. Het omvat een beoordeling van de prestaties van de EU ten aanzien van die van Europa Doelstellingen en streefdoelen voor 2030 waarbij de nadruk ligt op vier hoofdpijlers: digitale vaardigheden, digitale infrastructuur, digitalisering van bedrijven, inclusief het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI), en digitalisering van openbare diensten. Hieronder valt ook het monitoren van de Europese verklaring over digitale rechten en beginselen, dat de inzet van de EU weerspiegelt voor een veilige, veilige en duurzame digitale transformatie, waarbij de mens centraal staat.

Het rapport 2023, het eerste van een reeks jaarverslagen, is dat wel een oproep aan de lidstaten tot collectieve actie om de huidige investeringstekorten aan te pakken, de digitale transformatie in Europa te versnellen en de inspanningen te intensiveren om de doelstellingen van de EU te bereiken Beleidsprogramma voor het Digitale Decennium (DDPP). Het DDPP is aangenomen door het Europees Parlement en de Raad en is op 9 januari 2023 in werking getreden, en omvat een systeem van samenwerkend bestuur tussen de EU en de nationale autoriteiten.

De horizontale aanbevelingen van het rapport uit 2023 en de landspecifieke aanbevelingen presenteren: duidelijke en operationele weg vooruit. De aanbevelingen zullen de basis vormen discussie en samenwerking tussen de Commissie en de lidstaten over hoe we onze gemeenschappelijke doelen kunnen bereiken. Dit werk zal worden ondersteund door de implementatie van grootschalige meerlandenprojecten, inclusief de nieuw geïntroduceerde Europese digitale-infrastructuurconsortia (EDIC's).

Meer informatie is hier beschikbaar persbericht, Q & A en factsheet (Engels).

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending