Verbind je met ons

Landbouw

Landbouw: Commissie keurt maatregel goed om de cashflow naar boeren te vergroten

DELEN:

gepubliceerd

on

De Europese Commissie heeft een maatregel aangenomen waardoor boeren hogere voorschotten van betalingen van het gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) kunnen ontvangen. Deze maatregel zal de cashflow naar landbouwers die zijn getroffen door de COVID-19-crisis en door de gevolgen van ongunstige weersomstandigheden in de hele EU, ondersteunen en vergroten. Sommige regio's zijn bijvoorbeeld zwaar getroffen door overstromingen.

De maatregel stelt de lidstaten in staat inkomenssteun en bepaalde regelingen voor plattelandsontwikkeling te betalen aan landbouwers met een hoger voorschot, tot 70% (vanaf 50%) van de rechtstreekse betalingen en tot 85% (vanaf 75%) van de betalingen voor plattelandsontwikkeling. De waarborgen ter bescherming van de EU-begroting zijn van toepassing, zodat de betalingen eenmalig kunnen worden uitbetaald controles en controles zijn afgerond en vanaf 16 oktober 2021 voor de rechtstreekse betalingen. De Europese Commissie heeft verstrekt: steun aan de agrovoedingssector tijdens de COVID-19-crisis door meer flexibiliteit en specifieke marktmaatregelen. Meer informatie hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending