Verbind je met ons

Europese Commissie

Investeringsplan voor Europa ondersteunt onderzoeks-, ontwikkelings- en innovatiestrategie bij Spaans bedrijf

DELEN:

gepubliceerd

on

De Europese Investeringsbank (EIB) zal 10 miljoen euro beschikbaar stellen voor de financiering van de strategie voor onderzoek, ontwikkeling en innovatie (RDI) van Fagor Arrasate, een coöperatie van de Mondragón Group in Baskenland, Spanje. Het project wordt ondersteund door een garantie van de Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI), de belangrijkste pijler van het Investeringsplan voor Europa. Het RDI-plan van het bedrijf zal zich richten op het stimuleren van de ontwikkeling van geavanceerde machines en digitale diensten om de toekomstige uitdagingen van de strategische sectoren van de Europese productie het hoofd te bieden.

Een belangrijk deel van de innovatie richt zich op de ontwikkeling van machines waarmee autofabrikanten lichtere, milieuvriendelijkere voertuigen kunnen maken en onderdelen voor elektrische voertuigen kunnen produceren. Commissaris voor Economie Paolo Gentiloni: “Met de hulp van het Investeringsplan voor Europa en de EIB zal het Spaanse bedrijf Fagor Arrasate investeren in nieuwe productietechnologieën en de ontwikkeling van machines voor de productie van elektrische voertuigen. Dit is goed nieuws voor het concurrentievermogen en voor de groene transitie in de Spaanse autosector.”

De Investment Plan voor Europa heeft tot nu toe 546.5 miljard euro aan investeringen gemobiliseerd, waarvan 63 miljard euro in Spanje. De persbericht is online beschikbaar.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending