Verbind je met ons

Dierenwelzijn

Dierenrechten: 'My Street Cats'

DELEN:

gepubliceerd

on

Screenshot_2015-03-30-01-51-47Recensie van het boek van Raphaella Bilski Mijn straatkatten van Anna van Densky

Het boek van Raphaella Bilski, Mijn straatkatten, is een verslag van het leven van de auteur in een echte symbiose met een kolonie straatkatten: terwijl de dieren voedsel en verzorging kregen, werd de verzorger genereus beloond door hun genegenheid en had hij het voorrecht inzicht te krijgen in het bestaan ​​van deze zeer geavanceerde wezens, de ware metgezellen van intellectuelen.

Katten, meesters van charmes en tovenaars van betovering, veroverden het hart van de auteur en kozen haar als boodschapper om de geheimen van hun avonturiersleven aan ons over te brengen.

Vreugde en verdriet zijn met elkaar verweven terwijl het verhaal wordt verteld van verdwaalde katachtigen die verblijven in Bilski's tuin in een van de pittoreske wijken van Jeruzalem. Het verhaal gaat echter verder dan het sentimentele: terwijl hij gedurende meer dan een decennium voor een paar generaties zwerfdieren zorgde, heeft de auteur een rijke ervaring opgebouwd in het omgaan met de uitdagingen waarmee de dieren in een stedelijke omgeving worden geconfronteerd.

Deze beschrijvingen van tragische ongelukken, de gevaren die de kleine donzige wezens te wachten staan ​​tijdens hun korte leven en hun strijd om hun tegenslagen te overwinnen, het vergaren van kennis en het doorgeven ervan aan hun kittens - de beschrijvingen maken het boek waardevol leesvoer voor iedereen die op zoek is naar ervaring in het helpende kattenras om te overleven in de ruige stedelijke jungle.

Hoewel de wetten in Israël in het voordeel zijn van de zwerfkatten, bevestigen ze hun recht om de straten met mensen te delen, net als bij veel andere inspanningen komen mensen hun beloften niet helemaal na en verwaarlozen ze maar al te vaak hun verantwoordelijkheden. Bilski's ervaring laat zien hoeveel kattenlevens een diepgaande zorgbehoefte hadden en nog steeds hebben, ondanks de vooruitstrevende wetgeving.

Bilski's boek is een aanmoediging voor dierenliefhebbers, verzorgers en activisten, die graag willen investeren om de levens van de kattensoort ten goede te veranderen. Het doorgeven van haar waardevolle kennis als verzorger is een kostbaar bezit, maar nog meer is haar toewijding en vastberadenheid om de zaak dienen waar humanisme. Bilski, een persoonlijkheid uit de Renaissance, een topprofessional in de politiek die ook goed ingeburgerd is in academische kringen, oefent onzelfzuchtig haar humanistische kijk uit om degenen te helpen die het meest betrokken zijn. in nood en vaak verwaarloosd door drukke mensen - de zwerfkatten.

advertentie

Katten portretteren als individuen, hun lot volgen, Bilski onthult hun ingewikkelde emotionele en sociale organisatie. Deze verbondenheid met het menselijk ras is niet alleen fysiek, maar ook emotioneel, en dat is ook zo door het boek getraceerd - een van de onmiskenbare van de auteur prestaties die het mysterieuze en fragiele universum van de straatkatten ontdekken.

De auteurs verhaal van de katachtigen' jOgen van het moederschap, verdriet, hoop en wanhoop - de katten hebben gevoelens die erg op de onze lijkens. Iemand die dit boek leest, zal nooit meer op dezelfde manier naar de meest ellendige straatkatten kijken. Het boek is zowel een verhaal als een leidraad: als je leest, nadenkt en je zorgen gaat maken over katten, zul je zien dat je op een dag de kans krijgt, net als Bilski, om van hun katten te genieten. genegenheid en een toegangsticket voor hun magische universum.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending