Verbind je met ons

coronavirus

#EAPM – Geen vervanging voor op bewijs gebaseerde informatie

DELEN:

gepubliceerd

on

Het is duidelijk dat het hot topic op dit moment en in de nabije toekomst de uitbraak van COVID-19 is – een uitbraak die al heeft geleid tot een lockdown van een kwart van de Italiaanse bevolking, schoolsluitingen en het annuleren van grote evenementen, en die zich nog steeds voordoet. met verschillende snelheden door Europa en de rest van de wereld, schrijft Uitvoerend directeur van de Europese Alliantie voor gepersonaliseerde geneeskunde, Denis Horgan.

De berichtgeving op het nieuws en de sociale media overtreft wat normaal gesproken op dit moment het nummer één nieuwsbericht zou zijn, namelijk de opnieuw opduikende vluchtelingencrisis waarbij Syrië, Turkije, Rusland, Griekenland en, onvermijdelijk, de EU-leiders betrokken zijn. 

Ondertussen tekorten aan maskers – werken ze eigenlijk wel? – smeekbeden om “Zing 'gelukkige verjaardag' en was je handen” – bedankt, Boris Johnson – en gevechten in de gangpaden van de supermarkt om toiletpapier zijn slechts enkele van de gevolgen van wat in sommige gevallen onmiskenbaar in paniek is veranderd.

Het helpt niet dat de afgelopen weken en de weken die nog komen, traditioneel tot de slechtste behoren voor de toch al overbelaste Europese gezondheidszorgstelsels, aangezien de behandeling van verkoudheid en griep elk jaar deel uitmaakt van het winterlandschap.

EAPM-conferentie gaat door

Positief is dat de EAPM-conferentie snel nadert en over een paar weken zal doorgaan zoals gepland, en in deze tijden van verwarde communicatie in de gezondheidszorg kunt u op zijn minst duidelijkheid verwachten tijdens ons verblijf in Brussel deze maand .

Wat de Alliantie hier en nu zeker kan zeggen, is dat er een tekort is aan op feiten gebaseerde informatie over het virus, wat volledig tot uiting komt in veel van de nationale mediakanalen in de hele EU en zeker op socialemediaplatforms zoals Facebook en Twitter. 

Over de conferentie, rEGISTRATIE blijft open voor EAPM's jaarlijkse voorzitterschapsconferentie op 24 maart in Brussel en u kunt er zeker van zijn dat u erbij bent door ons te volgen deze link

advertentie

De gebeurtenis, onder auspiciën van het Kroatische voorzitterschap van de EU, zal als overkoepelende doelstellingen hebben ervoor te zorgen dat innovatie zijn weg vindt naar de gezondheidszorg en om Europa toekomstbestendig te maken's gezondheidszorgsystemen.

Dit jaar de conferentie is getiteld 'Definiëren van het zorgecosysteem om waarde te bepalen'.

It is op zijn zachtst gezegd actueel omdat wwat we zeker moeten doen heel snel is het opnieuw afstemmen van de prioriteiten om de behoeften van patiënten, beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg en gezondheidsstelsels in de hele EU te evalueren om verbeterde en veiligere therapieën mogelijk te maken, terwijl de samenwerking tussen EU-regelgevende en betalersgroepen wordt verbeterd.

Tegelijkertijd is er de kleine kwestie van een virus die moet worden besproken ...

Deskundigen, COVID-19, de media en het publiek

Waar zijn deze experts als we ze nodig hebben? Hoewel de meningen onder hen over COVID-19 kunnen verschillen en de invalshoeken kunnen verschillen, heeft het zeker geen zin om multi-stakeholders te laten overstemmen door hard 'lawaai' afkomstig van slecht geïnformeerde en vaak sensationele bronnen.

Overal staan ​​regeringen onder enorme druk om snel en effectief te handelen, en er is een argument dat het effectief in quarantaine plaatsen van 16 miljoen mensen in de noordelijke machtscentraleregio's van Italië een reflexmatige reactie is en een zeer luidruchtige manier om te zeggen: "Nou, we zijn tenminste deden wat we konden” verderop in de lijn.

Intussen heeft ieder gezondheidszorgsysteem in Europa steun nodig – hoe goed en efficiënt het ook is. Dit is altijd het geval geweest: de noodzaak geruststellen een hoofd krabben en, op dit moment, nerveus publiek met duidelijke boodschappen over hoe gezonder te blijven of te proberen te blijven.

Over dat onderwerp – de verantwoordelijkheid van een goed geïnformeerde bevolking – heb je dit misschien niet in de reguliere media gelezen, maar er komen al onderzoeken uit China naar voren waaruit blijkt dat het virus niet alleen ouderen hard treft, maar ook levenslange rokers zeer hard. . Ja, degenen die persoonlijk misschien niet de beste levensstijlkeuze hebben gemaakt.

Zoals het er in Europa nu voorstaat, is er al een tekort aan alles, van testkits tot beademingsapparatuur, en hoewel er grote rijen mensen zijn (en zullen blijven) die wachten op testen en/of behandeling, moeten er verstandige voorzorgsmaatregelen en acties worden genomen door verantwoordelijke burgers om zichzelf zoveel mogelijk te beschermen.

Dit is niet alleen met betrekking tot COVID-19, dit is een algemene gezondheidszorgpijler. Misschien zouden degenen die de bevolking via de media proberen te informeren, in ieder geval soms, het aantal sensationele gezondheidsnieuws moeten verlagen en het advies over een gezonde levensstijl omhoog, omhoog, omhoog moeten doen?

Wat Europa zegt over COVID-19

EU-ministers van Volksgezondheid onlangs weer ontmoet bespreken het virus en de gevolgen ervan. 

Een EU-diplomaat is als volgt geciteerd: “We wilden een uitgebreid debat houden om alle mogelijke kwesties te behandelen vanwege de recente situatie die dat niet deed'Ik bestond niet toen we de vorige keer bijeenkwamen,” dat daar toevoegend er is nog ruimte voor verbetering bij het delen van informatie via verschillende deskundige en politieke instrumenten ter beschikking van de EU.

Bij sommige lidstaten worden momenteel verschillende tactieken toegepast, zo lijkt het proberen het virus in te dammen en anderen die ervoor kiezen om zich te concentreren op vroege opsporing en behandeling. 

ECDC-directeur Andrea Ammon vertelde leden van het Europees Parlement's ENVI-commissie onlangs waar de meeste Europese landen nu aan toe zijn "scenario één", tijdens dat er meerdere geïmporteerde gevallen van COVID-19 zijn met zeer kleine clusters.

Er zijn echter duidelijke stappen richting “scenario twee,” die ziet toenemende aantallen introducties en meer wijdverspreide meldingen van overdracht. 

'Scenario drie', ondertussen, zou localiz ziened uitbraken fuseren en "begin onduidelijk te worden'. 

De leden van het Europees Parlement wilden dit duidelijk en terecht weten of het'het onvermijdelijke dat Europa zal bereiken "scenario vier”. Dit zou een zien wijdverbreide overdracht van COVID-19 met consequentie overbelast gezondheidszorg systemen. 

Amman zei: “Ik weet zeker dat we dit niet in alle gevallen kunnen vermijden,” en voegde eraan toe dat de lidstaten moeten vertragen de verdere verspreiding van het virus, terwijl pandemische plannen worden geactiveerd die zorgcapaciteit opbouwen en preventie stimuleren.

Andere gezondheidskwesties in de EU...

De Europese Commissiekomt er nieuw aan stappenplan farmaceutische strategie is momenteel ook een hot item. Deze week is het uitgerekend.

Ondertussen hebben de lobbyisten van de farmaceutische industrie, EFPIA, dat al gedaan uitgebracht raanbevelenns voor Europa's vernieuwde industriële strategie, waarbij de EU wordt opgeroepen om prioriteit te geven aan “behoud en ontwikkeling van Europa's IP-systeem van wereldklasse”, terwijl hij groter wordt de behoefte voor een kader "die investeringen in medisch onderzoek beschermt'.

EFPIA wil ook een hoog profiel voor “onderzoeksinfrastructuurdat "helpt bij het leveren van de volgende generatie vaccins en behandelingen”, plus een “snellere, rechtvaardigere toegang tot nieuwe vaccins en behandelingen'. 

Ja, dat willen we allemaal...

Ook (en we willen dit allemaal ook) roepen ze op tot "een regelgevend kader dat stabiel, snel, effectief en wereldwijd is”, en het is niet verrassend dat hij nota neemt van de “van cruciaal strategisch belang voor Europae“.

Onderdeel van de farmaceutische roadmap van de EU zal de Orphan en paediatrische medicijnen review.  Olga Salomo, wie is DG SANTE's afdelingshoofd geneesmiddelenbeleid, autorsatie en monitoring, onlangs zei that voorlopige resultaten tonen 95% van de patiënten met een zeldzame ziekte hebben geen behandeling, en dat er'Het is nog steeds ongelijke toegang tot authorismedicijnen. 

"Toekomstige wetenschappelijke ontwikkelingen kunnen gevolgen hebben voor het functioneren van regelgeving,' voegde Salomo eraan toe.

Ondertussen, in Spanje, de Ministerraad heeft gegeven het vrijmaken van aanvullende onderzoeksfinanciering voor zeldzame ziekten de duimen omhoog. 

Madrid wil aanmoedigen van de farmaceutische industrie Investering in Orphan geneesmiddelenonderzoek en verkoop van dergelijke medicijnen achteraf en weesgeneesmiddelen zal worden uitgesloten het land''s referentieprijssysteem.

'Nieuwe look' EMA

Het Europees Geneesmiddelenbureau's (EMA) heeft officieel gelanceerd de nieuwe structuur, waaronder alles integreren intern geneesmiddelen voor menselijk gebruik onder één divisie. 

Het nieuwe hoofd van de afdeling is Alexis Nolte, voormalig hoofd van informatiemanagement. 

EMA's grote baas, uitvoerend directeur Guido Rasi, heeft openlijk gestreefd naar het krijgen agentschap klaar voor wat onvermijdelijk meer afhankelijkheid en gebruik van gegevens zal zijn en meer persoonlijked medicijnen in de toekomst, voorafgaand aan zijn terugtreden uit de rol.

Dat is het voor nu. Blijf veilig – en was je handen, met of zonder 'Happy Birthday' te zingen.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending