Verbind je met ons

Kroatië

Kroatische politie arresteert en ontmantelt georganiseerde misdaadgroep

DELEN:

gepubliceerd

on

Vorige week heeft het Kroatische Nationale Politiebureau voor de bestrijding van corruptie en georganiseerde misdaad in samenwerking met het parket, de belastingdienst, de douane en in samenwerking met Europol een complex internationaal strafrechtelijk onderzoek uitgevoerd naar een georganiseerde misdaadgroep (OCG) wegens optreden in een criminele onderneming, belastingontduiking, witwassen, vervalsing van documenten en fraude.

De misdaden werden gepleegd tijdens de handel in luxe voertuigen, waarbij de OCG verschillende ploffbedrijven oprichtte in verschillende EU-landen, waardoor de indruk werd gewekt legitieme zaken te doen. Tegelijkertijd vervalsten ze documenten en facturen om belastingen en accijnzen te ontduiken en verrichtten ze witwasdiensten aan andere criminelen en OCG's.

De Kroatische politie arresteerde samen met Duitse en Tsjechische wetshandhavingsautoriteiten in samenwerking met Europol leiders en leden van deze OCG en voerde talloze huiszoekingen uit in huizen, kantoren, voertuigen en digitale apparatuur die door criminelen werd gebruikt tijdens grote internationale operaties. Op de actiedag op 5 december stuurde Europol een mobiel kantoor naar Zagreb om de verkregen informatie te controleren en een snelle verbinding tot stand te brengen met de rechtshandhavingsinstanties van andere EU-lidstaten.

De Kroatische politie heeft een aanklacht ingediend tegen een 48-jarige Kroatische burger wegens het opzetten van een criminele onderneming en tegen 10 andere personen wegens lidmaatschap van deze OCG. Het onderzoek loopt en de Kroatische politie verwacht dat er nieuwe aanklachten zullen worden ingediend.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending